BEYKÜDER Şehidini Andı

40 kişiden oluşan BEYKÜDER ekibi şehit Albay Atilla Altıkat`ı Heybeliada`da andı

ARŞİV 28.08.2014 00:19:23
BEYKÜDER Şehidini Andı

40 kişilik bir ekiple sabahleyin Avcılar'dan hareket ederek saat 11.00 de Heybeliada'ya ulaşan üyeler iskelede bir kortej oluşturdular.

 

Ada merkezinde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra Atatürk büstü önüne gelen üyeler, saygı duruşu yaptı ve İstiklal marşımızı okuyup, derneğe ait çelengi büst önüne bıraktı. Şehit Altıkat'ın kız kardeşleri Akyüz Fakır ve Güler Erturan da BEYKÜDER üyeleri ile birlikte saygı duruşunda bulunup istiklal marşımızı okudular, ağabeyleri Atilla Altıkat'ı aramızdan ayrılışının 32.yılında andılar.

 

"26 Kişi olarak gittiğimiz dış görevden ne yazık ki 25 kişi döndük " 

BEYKÜDER üyesi ve şehidin dönem arkadaşı Emekli Albay Cemal Özgüroğlu'nun, Altıkat'la olan anılarını ve şehit edilmesiyle ilgili konuşmasını yaparken zaman zaman gözlerinin dolduğu ve konuşmakta zorlandığı görülüyordu. Albay Özgüroğlu konuşmasında "şehit albayımızla aynı dönemde Genel Kurmay İstihbarat ve Dil Okulunda 6 aylık stratejik İstihbarat Kursunda beraberdik ve  aynı kursu bitirdik. Kurs sonunda 26 arkadaş 30 Ağustos 1980 de dünyanın çeşitli ülkelerine görevlerimizi yerine getirmek üzere dağıldık. Ben Libya Tripoli' ye, şehit Albayımız da Kanada Ottawa'ya Askeri Ataşe olarak görevlendirildik. Ne yazık ki 3 yıl sonra 26 kişi olarak gittiğimiz görevlerimizden Kanada'da görevli Hava Pilot kurmay Albay Atilla Altıkat 27 Ağustos 1982 günü şehit edildiği için 1 kişi eksikle 25 kişi olarak geri döndük. Atilla Altıkat Heybeliada doğumlu, ilk ve ortaokulu Heybeliada'da bitirdi. BEYKÜDER (Beylikdüzü Eğitimi ve Kültürü Destekleme Derneği) olarak 2007 yılından beri anma günü düzenlemekteyiz şimdiye kadar yedi kez anma törenleri yaptık, bu yıl sekizinci kez Heybeliada'ya gelerek şehidimizi anıyoruz, ruhu şad olsun" şeklinde konuştu. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" Daha sonra söz alan BEYKÜDER Başkanı Tomris Özgüroğlu da tıpkı eşi Cemal Özgüroğlu gibi duygu dolu bir konuşma yaptı; rahmetli Albayı ve eşini yurtdışı göreve gitmeden önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı bahçesinde verilen bir kokteylde tanıdığını, Altıkat ailesinin örnek bir aile olduğunu şehit edilmesiyle ilgili acı haberi yurt dışında aldığında çok üzüldüğünü ifade etti. Tomris Özgüroğlu konuşmasına şöyle devam etti; " Katil ya da katillerin bulunması için Kanada hükümetine daha önce de çağrı yaptık. Şimdi yine sesleniyoruz; şehit Altıkat'ın katil ya da katillerini bir an önce bulun"

 

Heybeliada sakinlerine de bir hatırlatma yapan Özgüroğlu "lütfen şehidinize sahip çıkın. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyerek konuşmasını bitirdi.


Anahtar Kelimeler: BEYKÜDER Şehidini Andı