BEYKÜDER İPEK HALICILIK VE DİL KURSLARI

ARŞİV 23.09.2014 00:00:00
BEYKÜDER İPEK HALICILIK VE DİL KURSLARI

2003 yılında kurulan BEYKÜDER  Başkanı sayın Tomris Özgüroğlu hanımefendi ile kısa bir söyleşi yaptık, derneğin faaliyetleri konusunda bilgiler aldık.  

 

B - BEYKÜDER i tanıtır mısınız ne zaman kuruldu kurucuları kimler ?  

 

T.Ö - 2003 yılı sonlarında Aralık ayında kendi kendime "Büyükçekmece'de eksik olan bir dernek kurulmalı" dedim ve çok şükür  derneğimizi kurduk.  

 

B - Kimlerle birlikte kurdunuz ?  

 

T.Ö - Çiğdem Geçim,Zübeyde Hökerek,Refia Örenel,Gülgün Aycan,Fatma Nihal Dansuk,Emel Serbest ve ben birlikte kurduk. Altı kişiyi bulmakta da zorlandığımı belirtmeden geçemeyeceğim.On yıl süre ile Büyükçekmece'de ''Büyükçekmece Eğitimi ve Kültürü Destekleme Derneği''adı altında faaliyetletlerimizi sürdürdük.  

 

B - Peki şu an Beylikdüzü'nde sürdürdüğünüz faaliyetlere ne zaman başladınız, Büyükçekmece deki faaliyetinize ne oldu?  

 

T.Ö - Genel kurulda aldığımız karar doğrultusunda 2013 yılı ocak ayında Beylikdüzü' ne taşınarak ismini ''Beylikdüzü Eğitimi ve Kültürü Destekleme Derneği''olarak değiştirdik. O tarihten beri dernek faaliyetlerimizi Beylikdüzü'nde sürdürmekteyiz.  

 

B - Faaliyetleriniz sadece İpek halıcılık kurslarından mı ibaret? Başka dalda kurs açmayı planlıyor musunuz?  

 

T.Ö - Cemal Özgüroğlu hocamız tarafından verilecek Arapça ve Almanca dil kursu 2014 yıl sonu başlayacak. Geçen yıl başlayan ve oldukça ilgi görerek kursiyer sayısı artan Aynur ve Emel hanımın birlikte vereceği  İpek Halıcılık kursumuz bu yıl da devam edecek. Esin hanımın vereceği Seramik ve Çinicilik dalında yeni bir kurs açmayı da planladık.   

 

B - Kurslarınıza katılmak isteyenlerde aradığınız nitelikler nelerdir?  

 

T.Ö - Beylikdüzü ilçesinde ikamet eden 18 yaş üzeri bay ve bayanlar katılabilecekler.Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi binasındaki yerimize gelip başvuruda bulunabilirler.  

 

B - Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi gibi kuruluşlardan derneğinize ilgi ve destek ne durumda?  

T.Ö - Oldukça iyi Milli Eğitim Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Eğitim Seminerleri düzenlemeyi planladık.  

 

B - Derneğe üye kabul ediyor musunuz?  

 

T.Ö - Evet kabul etmekteyiz, üye olmak isteyenlerde aranan şartları www.beykuder.org u tıklayıp oradan öğrenebilirler.  

 

B - Teşekkür ediyor BEYKÜDER e başarılar diliyoruz.  

 

T.Ö - Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.