Başkan Akgün, UCLG Dünya Konseyi`ne Katılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG)`nin "Yönetim Kurulu ve Dünya Konseyi" toplantısına katılmak için Paris`e gidiyor.

BÜYÜKÇEKMECE 1.12.2015 17:39:06
Başkan Akgün, UCLG Dünya Konseyi`ne Katılıyor

Fransa`nın başkenti Paris`te 4-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan UCLG Dünya Konseyi`ne katılacak olan Başkan Akgün, yabancı mevkidaşlarıyla da bir araya gelerek bazı temaslarda bulunması bekleniyor.

Kadir Topbaş ile birlikte katılacak

2015 UCLG Dünya Konseyi toplantıları, COP 21 ile eş zamanlı olarak, 4-7 Aralık  tarihleri arasında Paris Belediye Başkanı ve UCLG Eş-Bakanı Anne Hidalgo`nun davetiyle Paris`te gerçekleştirilecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün, UCLG ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı görevlerini yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte katılacağı Dünya Konseyi toplantısının gündemi oldukça yoğun.

UCLG`nin gündemi oldukça yoğun

4 Aralık Cuma günü sabahı ilk toplantısını yapacak olan UCLG Dünya Konseyi`nde aynı gün öğleden sonra Yerel Liderler için İklim Zirvesi gerçekleştirilecek. Ayrıca, 4 Aralık sabahı PLATFORMA`nın İklim & İşbirliği konusunda etkinliği de dahil olmak üzere paralel etkinlikler gerçekleştirilecek.

5 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan yönetim kurulu toplantısının ardından Plaine-Commune ve UCLG Sosyal İçerme, Katılımcı Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesi tarafından, "COP 21`den HABITAT III`e: Zorlukların merkezinde yerel yönetimler ve vatandaşlar" başlığında bir seminer düzenlenecek.

Paris Belediyesi ve Cinsiyet Eşitliği Daimi Komitesi, 6 Aralık`ta Kadın Liderliği ve Kalkınması konusunda özel bir oturum düzenleyecektir.