Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

Balık tezgahlarında bereket devam ediyor.

BEYLİKDÜZÜ 29.04.2024 13:20:00
Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

 

“En verimli sezonlardan birini geçirdik” diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Balıkçı Kenan Balcı, istavrit, sardalya, tirsi ve sarpa balıklarının kilosunun 100 liraya düştüğünü açıkladı 

Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı olan balıkta fiyatlar dibe vurdu. Beylikdüzü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde İstavrit, sardalya, tirsi ve sarpa balıklarının kilosu 100 liraya satılıyor. Palamut balığı 100-150 arası tezgahlarda yerini aldı. Somon balığı ise 120 liraya kadar düştü. 

KARADENİZ İNCİSİ SOMON 120 LİRA

Düşen balık fiyatları ile ilgili açıklama yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı: “Balık sezonu bol ve bereketli geçti. Buda fiyatlara yansını. Karadeniz incisi somon balığının kilosunu 120 liradan satıyoruz. Sardalya, istavrit, tirsi ve sarpa balıkları ise 100 liraya düştü. Palamut ise 100-150 arası. Herkesi balık yemeğe davet ediyorum. Bu balıkların hepsinin lezzeti birbirinden farklı. 2-3 günde bir vatandaşlarımıza balık yemesini tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

 

DOLAPLARI DOLDURUN

Özellikle çocuklarımız ve yaşlılarımıza balık konusunda da önerilerde bulunan Balcı: “Balık yaşlılarda kan dolaşımını hızlandırıyor. Çocukların ise gelişiminde büyük katkı sağlıyor. Omega 3 açısından en zengin balık türleri. Reçeteye yazılmayan tek ilaç balıktır. Fiyatlar bu şekilde düşmüşken halkımıza tavsiyem dolapları doldursun. 2 günde bir farklı balık yesin” dedi.

DENİZLERİN SUYU BALIK OLSAYDI ÇOKTAN BİTMİŞTİ

Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması bizim için maden diyen yarım asırlık balıkçı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Marmara’nın Karadeniz’in suyu balık olasaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Bize çeşit çeşit balık veriyor. Her balığın farklı lezzeti var. Bu değerin kıymetini bilmeliyiz. 32 çeşit balık türünü barındırıyoruz. Bu balıkları, kendi denizlerimizde tutuyoruz. Hatta yurt dışına da ihraç ediyoruz. Bu kadar değerli bir ülkede yaşıyoruz. Denizlerimizi temiz tutmalıyız. Denizlerimizin kıymetini bilelim” ifadesini kullandı.