Bakan Soylu "1699 Karlofça`dan beri en güçlü dönemdeyiz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bizim Beylikdüzü Vakfı tarafından düzenlenen programa katıldı.

BEYLİKDÜZÜ 10.04.2017 09:15:00
Bakan Soylu

Hayırsever işadamı Halis Kahriman Başkanlığındaki Bizim Beylikdüzü Vakfı'nın ev sahipliğini yaptığı "Daha Huzurlu bir Beylikdüzü" adlı programda bir konuşma yapan Bakan Soylu, 16 Nisan tarihinde verilecek kararın milletin geleceği açısından çok büyük ve önemli bir karar olduğunu anlattı.

Soylu "16 Nisan nedir biliyor musunuz? 'Bu vatan, bu topraklar bizimdir' diyen haykırışın adıdır. 16 Nisan 'patron millettedir' diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin 'dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneceğiz' demektir" dedi.

"Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. 1699 Karlofça'dan beri en güçlü dönemdeyiz." diyen Bakan soylu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"16 Nisan, 'patron millettedir' diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin 'dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneceğiz' demektir. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. 1699 Karlofça'dan beri en güçlü dönemdeyiz. Birilerinin bizi parmakla işaret edip, oturtamadığı bir dönemdeyiz. Adımlarımızı güçlü attığımız bir dönemin içindeyiz. Bizi bu coğrafyada etkisiz kılmaya çalıştılar ama bunu başaramadılar. Şimdi dimdik güçlü bir şekilde ilerliyoruz."

7 Haziran'da hükümet kurulamadığını da hatırlatan Bakan Soylu değerlendirmelerine şöyle devam etti

"Hatırlayın birisi o dönemde 'Ben sırtımı PKK'ya dayayacağım' dedi. Şimdi 4 tane duvar var, hangisini isterse ona dayayabilir. Bu ülkenin kardeşliğine saldırdılar. Ben, Güneydoğu'nun her tarafını geziyorum. Bu ülkenin her toprağında gücümüz yettiği kadar olmaya çalışıyorum. 13-14 yaşındaki kız çocuklarının PKK'dan kaçtıktan sonra anlattıklarını bir okusanız kahrolursunuz. 60 yaşındaki adamlar bu çocukları  taciz ediyor. Burada hepinizin huzurunda söylüyorum, eğer o çocukları bundan sonra dağa terörist olarak götürürlerse, Allah bana İçişleri Bakanlığını haram etsin. Bu millete çektirdikleri maliyeti tek tek bunlara verdireceğiz. Artık bu meseleyi bitirmek için ant içtiğimizi ve namus sözü verdiğimizi bilmenizi istiyorum. Biz kardeşliği, huzuru, eşit vatandaşlığı tesis edeceğiz. Mardin ve Diyarbakır bizim medeniyetimizin en önemli iki unsurudur. Bugün 11 bin dolarlık kişi başı milli gelirle bu coğrafyada ve bölgede oyun kurma gücüne sahip olamayabiliriz ama herkes duysun ve bilsin ki, bu coğrafyada bizden ayrı oyun kurmaya kim çalışırsa çalışsın buna müsaade etmeyeceğimizi bir kere daha söylemek istiyorum." ifadesini kullandı.

Soylu,Işıldak Düğün Salonu'nu  dolduran vatandaşlara "Türkiye, hükümet tartışmalarıyla kendini riske atacak bir ülke değil. Biz böyle bir risk alamayız. Biz güçlü olmak zorundayız. Geleceğe ait hedeflerinden vazgeçen bir ülke olamayız. 16 Nisan'da tarih yazmaya, bu oyunu bozmaya, birliğe, kardeşliğe ve Beylikdüzü'nde sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" dedi.