Av. Mehmet Yalım “Ak Dava İçin Yola Çıkıyorum”

Büyük İç Anadolu Platformu Genel Başkanı Av. Mehmet Yalım, AK Parti İstanbul Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

BÜYÜKÇEKMECE 13.03.2023 23:47:00
Av. Mehmet Yalım “Ak Dava İçin Yola Çıkıyorum”

 

 

Yalım Büyükçekmece Mimaroba Gaşık Restoran'da düzenlenen kahvaltılı programda çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada AK Parti'den İstanbul Milletvekili aday adayı olduğunu söyledi ve “Yerli ve milli birisi olarak ak dava için yola çıkıyorum, desteğinizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasında gençlerle ve vatandaşlarla ve bir arada olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Yalım, “Her yerde, her zaman gençler de gençler diyoruz. Şimdiki gençlerimize Z kuşağı adını veriyorlar.. Hayır efendim, Türkiye'mizin, İç Anadolu'nun yiğit gençleri diyeceğiz. Yiğit hemşehrilerimiz diyeceğiz. Bugün büyük İç Anadolu'muzun, Türkiye'mizin yiğit gençlerine hitap etmenin onurunu yaşıyoruz. Burada tabii sadece gençler yok; dostlarımız var, gazeteci arkadaşlarımız var. Hepinizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

Başkanlığını yaptığı platforma ilişkin açıklamalarda da bulunan Yalım platforma niçin 'büyük' adını verdikleri konusuna “Biz neden Büyük İç Anadolu diyoruz çünkü İç Anadolu çok kıymetli. Büyük Selçuklu İmparatorluğu yıkılınca yerine İç Anadolu bölgesinde kurulan Anadolu Selçuklu Devleti bayrağı taşımaya devam etti. Tarihteki yerine baktığınız zaman Anadolu'ya giren düşmanlar yine hiçbir zaman Ankara'yı geçememiştir. İç Anadolu bu anlamda hep büyüktür” sözleriyle değindi.

 

Av.Mehmet Yalım, konuşmasının bir bölümünde  İç Anadolu’ nun tarihimizdeki yeri ve değerine değinerek şu ifadelere yer verdi:  

“Tarihin cilvesine bakın ki devamında milletin son kongresi Sivas'ta yapılmış, milletin meclisi Ankara'da toplanmış. Cumhuriyetimiz Ankara'da ilan edilmiş. Ankara da başkent ilan edilmiş. Yani mühür nerede İç Anadolu'da. İç Anadolu çok değerli. Çünkü millete ve ümmete hizmet bayrağı İç Anadolu'da dalgalanıyor. Milletin gözü, ümmetin gözü İç Anadolu'da. Bugün sizlerle beraberiz neden mi? Tarihi büyük, misyonu büyük İç Anadolu diyoruz. Yüzölçümü olarak da nüfus olarak da çok büyük. Çorum Karadeniz'de yer almasına rağmen İç Anadolu kültürünü benimser, Isparta Akdeniz'de olmasına rağmen yine bizim kültürümüzü benimser, Afyon Ege'de de olsa, Afyonlu bizim gibi hisseder. Yani İç Anadolu bu haliyle çok anlamlı bir ruha sahiptir. Türkiye içerisinde bir numarayız. Hepimiz şu an İstanbul'dayız. İstanbul'da da bir numarayız. 2 milyon Sivaslı hemşehrimiz burada yaşıyor. 2 milyon Aksaraylı, Niğdeli, Yozgatlı var. 2 milyon da kim var? Rumeli Balkan torunu dediğimiz Karamanlılar var. Yani ezcümle İstanbul'da 7 milyon gencimiz, insanımız var. Biz de bugün buradayız ve sizlerle yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

 

 

Muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için ellerinden gelen herşeyi yaptığını söyleyen Yalım, “Muhalefetin tek bir projesi var. O da reisimiz Erdoğan’ı yıkmak. Bunlar başka bir şey bilmiyor. Başka projeleri de yok zaten. Biz yerli ve milli olmanın bedelini ödüyoruz. Biz elimizi taşın altına koyacağız. Üstlenmiş olduğumuz misyon ağır bir misyon. Bunun için ağırlığımızı koyacak, reisimiz için mücadele edeceğiz. Biz reisimizin ve milletimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

 

İstanbul Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekinci ve Genç Yozgatlılar Derneği mensupları Büyük İç Anadolu Platformu Genel Başkanı Av. Mehmet Yalım’ı çıkmış olduğu bu yolda yalnız bırakmadıklarını ve tam destek verdiklerini belirtti. İstanbul Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekinci, “Kurulduğu günden itibaren iç Anadolu’nun 13 ilini layıkıyla temsil eden geleceğine yönelik önemli projeler üreten Büyük İç Anadolu Platformu Genel Başkanı Av. Sayın Mehmet Yalım başkanımızın yanındayız. Kendisi de herkes de bilsin ki Yozgatlılar seninle” ifadelerini kullandı.

 

 


Anahtar Kelimeler: . Mehmet Yalım Çıkıyorum”