AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Aşık geleneğinin en önemli temsilcisi Aşık Veysel, 43. ölüm yıldönümünde Beylikdüzü`nde anıldı.

BEYLİKDÜZÜ 24.03.2016 16:39:56
AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı ile BEYSİVDER (Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği) nin ortaklaşa düzenlediği anma programı kokteyl ile başladı, ardından Aşık Veysel 43. ölüm yıldönümünde türküleri ile anıldı.Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki birbirinden değerli ses ve saz sanatçıları, Aşık Veysel`in türkülerini seslendirerek konuklara duygusal anlar yaşattı.

Sanatçılar Elif Buse Doğan, Sercan Direk Erkeker, Canan Çal ve Leyla Ünver Aşık Veysel türkülerini büyük bir ustalıkla seslendirerek salonu dolduran yüzlerce izleyiciden tam puan ve bol alkış aldı.

"Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Para Etmez,Benim Sadık Yarim Kara Topraktır" başta olmak üzere dillerden düşmeyen eserler hep bir ağızdan söylendi, salonda duygulu anlar yaşandı.

BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna program açılışında yaptığı konuşmada 5.’sini düzenledikleri geceye katılanlara teşekkür etti, Veysel`in şiirlerinden örnekler verdi “ Büyük ozan Veysel `in toplumu birleştiren birlik ve beraberlik şiirlerini bugün daha çok anlıyor ve daha çok fark ediyoruz” dedi.

Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dedesi Veysel’in şiirlerinde bahsettiği konuların derinliğinden söz ederek “Dedemin 21. yüzyıl için 50 yıl önce söyledikleri, bugün yolumuzu aydınlatmakta” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi adıyla var olan okulumuz, ilçede bu ismi ömür boyu yaşatacak. Bu bizim için çok büyük bir onur. Birlik beraberliğe çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz ve Veysel gibi daha birçok değerin bizlere bıraktığı düşünceleri hayatımıza endeksleyerek yaşamalıyız.”dedi.