Bakırköy`ün her noktasında ziyaretlerine devam eden DSP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Fatinoğlu, projelerini tek tek anlatmaya devam ediyor.

19.03.2019 21:18:05

Bakırköylü Ali Fatinoğlu'nun aşık olduğu Bakırköy için gerçekleştirmek istediği projeleri şunlar;

Ataköy 3. ve 4. kısımdan başlayıp Yenimahalle’ye kadar giden demiryolu ile Bakırköy ortadan ikiye ayrılmıştır. Sadece 3 köprü ile birbirine bağlı. Bu boş alanın yerden yüksekliği en az 10 metredir. Burayı yukarıdan kapatmak ve her yerden sahil hattına yürümek çocukluk hayalimdir. Bu 10 metrelik yerin 3 kata ayrılmasını planlıyorum. İlk kat trenin geçtiği bir metro olmalı. 2. kat Zuhuratbaba’dan gelen yoldan girilip, Yenimahalle’den direkt çıkılan bir yol olmalı. Böylece merkezde işi olmayan araçların hızlıca bölgeden geçmesi sağlanabilir. 3. kat ise otopark yapılarak yolun sağ ve solundaki tüm binalara otopark olarak ücretsiz verilmeli, gündüz ise ücretli otopark olarak çalıştırılarak tüm sokaklar araçlardan arındırılmalı. En üstte iki yakayı birleştiren alanın ise kültür ve sanat faaliyetlerinin yapıldığı, tıpkı Barcelona’daki gibi halkın kullandığı bir yaya yolu olmasını istemişimdir. Allah izin verirse bunu başaracağım.


Bakırköy İstanbul’un Dünya Kültür Festival Merkezi olacak. Kortej de bu yoldan geçecek.
Açık hava sineması tekrar Bakırköy’e gelec  1998 yılında fikri ve projesi Ali Fatinoğlu’na ait olan BakKart projesini tekrar canlandırıp, çok geniş çaplı ve işlevsel hale getireceğiz. Geçmişte Bakırköylü herkesin bildiği üzere benim fikrim olan BakKart projesini bazı kişiler kendilerine mal etmeye çalışmışlardır. Bu sebeple bu projemin detaylarını Bakırköylüler için güzel bir sürpriz olarak saklıyorum.   Geçmişte hipodrom gelirlerinin tamamını Bakırköy Belediyesi alıyordu. Fakat 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ile bu gelirlerin 50’si büyükşehir belediyesine, 20’si yarışların yapıldığı yerin belediyesine ve kalan 30’u dağıtılmak üzere diğer ilçe belediyelere verilmeye başlandı. Ama görüyoruz ki mevcut belediye yönetimi Bakırköy’ümüzün hakkı olan bu 20’lik geliri tahsil dahi edemiyor.

2018 yılında Bakırköy Belediyesi’nin alması gereken 20 pay karşılığı, 9.653.878 TL’dir. Bu para maalesef Bakırköy Belediyesi gelirleri içinde yoktur.
Bakırköy’ün hakkı olan bu geliri belediyemize kazandırmak için derhal gerekli girişimleri başlatacağız. Kamu kurumu binalarının yeni yerlerine geçmesiyle boşalacak alanı Cumhuriyet Meydanı’na ilave edecek ve gerçek anlamda bir meydanı Bakırköy’e kazandıracağız.
İncirli Caddesi’ni yürüyüş alanına dönüştürüp nostaljik tramvayla ulaşım konforunu sunacağız.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstünü bakımlarını yapıp ışıklandırarak hak ettiği güzel görüntüye kavuşturacağız.
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp sahile kadar uzanan alanı etkinlik alanı olarak düzenleyecek, kent mobilyalarıyla yeniden dizayn edeceğiz. Ebu Ziya Caddesi’ni Bakırköy’ümüze yakışır bir vizyon cadde konumuna getirip Öngörünüm Müdürlüğü kuracağız. Bakırköy’de önceki yönetimin yarım bıraktığı, ihmal ettiği, kaderine terk ettiği projeleri teker teker tamamlayacağız.


• Temeli atılıp bırakılan Tarık Akan Kültür Merkezi’ni bitirip hizmete açacağız.
• Kaba inşaat olarak bırakılan Belediye Hizmet Binası’nı tamamlayacağız.
• Bakırköy Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi temel aşamasında kaldı. Modern Evlendirme Dairesi’ni Botanik Park’ta inşa edeceğiz.
• Mevcut yönetim yıkılan Bakırköy Spor Lokali’nin ikamesini yapmadı,biz yapacağız.
• Yeşilyurt’ta bulunması gereken Aile Hekimliği başka bir mahallede bulunuyor. Hemen Yeşilyurt’a taşıyacağız.
• Ataköy Marina’nın ön dolgusu yapılmış, şu an bataklık halindedir. Burayı da süratle düzelteceğiz.
• Hızalan Sitesi gibi yıkılmış, inşaatı başlamamış ya da kaba halde bulunan, önleri tenekelerle kaplı tüm binalar kaldırımları işgal etmiş durumda. Bu inşaatları acilen nihayete kavuşturacak, görüntü kirliliği yapmalarına ve kaldırımları işgal etmelerine son vererek yaya trafiğini güvenli ve konforlu hale getireceğiz. Belediyemizin borcunun çok yüksek olduğu, 3 yıl boyunca tüm gelirin tamamını borç ödemeye ayırsa dahi bitmeyeceği söylentisi vardır. Belediye borçlarının yapısını tek tek inceleyecek, harcamaları gözden geçirecek ve
halkımızın parasının nereye aktarıldığını, hangi projelere yatırılıp yatırılmadığını, alınan hizmet veya malların fiyatlarının piyasa rayiç fiyatlarına uygun olup olmadığını kontrol edeceğiz. Tespit ettiğimiz takdirde tüm naylon fatura işlemleri savcılığa verilerek bedelleri talep edilecektir.


Anahtar Kelimeler: Bakırköy Ali Fatinoğlu DSP