Beylikdüzü, Sarıkamış şehitlerini andı

Beylikdüzü`nde yüzlerce kişi ayyıldızlı Türk bayrağımızı açarak Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüdü, çeşitli etkinlikler yapıldı.

BEYLİKDÜZÜ 6.01.2017 23:41:32
Beylikdüzü,  Sarıkamış şehitlerini andı

Sarıkamış Harekatı`nın 102. yılı dolayısıyla Allahuekber Dağları`nda şehit olan binlerce askerimiz, Edirne`den Van`a, Konya`dan Erzurum`a, Gaziantep`ten, Malatya, Nevşehir, Kırıkkale`ye, Kocaeli`nden Ağrı`ya 81 il ve birçok ilçede düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Enver Paşa komutasında 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’ taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken şehit düşen binlerce asker için, Beylikdüzü` nde düzenlenen bir dizi anma etkinlikleriyle anıldı.

Beylikdüzü İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıkamış Şehitleri Platformu, AREV, KAİ ve Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü`nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik; Beylikdüzü FSM Camii` nde Cuma namazı çıkışında helva dağıtılarak başladı ve ardından STK lılar, resmi kurum temsilcileri, öğretmen ve öğrenci ve vatandaşlardan oluşan yüzlerce kişi ayyıldızlı Türk bayrağımızı açarak Beylikdüzü Pazarına kadar yürüdü. 
Anma Etkinliklerine İhlas koleji Konferans Salonu`nda da devam edildi.
Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Kaymakam Mehmet Okur` un da katıldığı İhlas Koleji Konferans Salonu`ndaki etkinlikler; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Şehitler için yapılan duaların ardından konuşmacılar günün anlamına ilişkin konuşmalar yaptı.
Program, slayt gösterisi, Sarıkamış Harekatını anlatan belgesel ve ardından Sarıkamış türküleri dinletisiyle sona erdi.    

Anahtar Kelimeler: