Büyükçekmece`de cinsiyet ayrımcılığına yer yok!

Büyükçekmece Belediyesi "Cinsiyet Eşitliği Seminerine" ev sahipliği yaptı. Yaşam koçu Bahar Şen Kazancı`nın Dünya Kostümleri Müzesi`nde gerçekleştirdiği seminere katılım yoğun oldu.

BÜYÜKÇEKMECE 13.12.2016 16:21:31
Büyükçekmece`de cinsiyet ayrımcılığına yer yok!

Kadın katılımcıların yanı sıra erkek katılımcıların da bulunması seminere ayrı bir renk kattı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyet eşitsizliğinin kadın üzerindeki etkileri ve toplumun kadına biçtiği rol gibi konuların ele alındığı seminerde konuşan Bahar Şen Kazancı özetle şunları söyledi:

"Toplumsal cinsiyet eşitsizliği dünyanın her yerinde yaşayan kadınların ortak sorunu ve çözülmesi gereken en önemli meselesidir. Dünya üzerinde gerçekleşen işlerin % 66`sını kadınlar görmesine rağmen; gelirin sadece % 10`una sahip olabiliyorsa, bu konuda büyük bir adaletsizliğin olduğunu söylemek, son derece gerçekçi bir yaklaşımdır. Toplumsal cinsiyet toplum tarafından kadına biçilen rol olduğuna göre, cinsiyete dayalı yapılan ayrımcılık ise en çok da kadını mağdur etmektedir. Doğuştan sahip olması gereken haklara sahip olamayan kadının, toplumdaki yeri hak ettiği düzeye gelmedikçe de toplumsal cinsiyet eşitliğinin varlığından söz etmek mümkün hale gelmeyecektir.”

Kadının Değeri Büyükçekmece`de Çok Fazla

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ü temsilen Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Selda Gidiş Uzkan ve Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Başak Sancar, seminerin sonunda Bahar Şen Kazancı`ya çiçek takdim ettiler. Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Başak Sancar seminerin sonunda şunları söyledi: "Sayın Başkanımız Dr. Hasan Akgün iş yoğunluğu nedeniyle bu güzel programa katılamadı fakat sizlere sevgi ve selamlarını yolladı. Ben çok keyif aldım. Başkanımız kadına çok değer veriyor. Bu tarz farkındalık yaratan projelere de her zaman ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor. Büyükçekmece’de cinsiyet ayrımcılığına yer yok. "   


Anahtar Kelimeler: