Azerbaycanlı Nizami Caferov, Büyükçekmece`de Atatürk`ü anlattı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Büyükçekmece`de düzenlenen çesitli etkinliklerde anılıyor

BÜYÜKÇEKMECE 10.11.2016 21:55:26
Azerbaycanlı Nizami Caferov, Büyükçekmece`de Atatürk`ü anlattı

Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 78.yıldönümü kapsamında düzenlenen konferansın konuşmacısı Azerbaycan Atatürk Merkezi Başkanı Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı ve Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov, "Atatürk" konulu bir konferans verdi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit Salonu`ndaki konferansı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, eski Milletvekili Şamil Ayrım, Büyükçekmece Garnizon Komutanı ve Subay Orduevi Müdürü Personel Albay Caner Demirkol ile çok sayıda vatandaş dinledi.

Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Eski Başkanı ve Azerbaycan Milletvekili Nizami Caferov konuşmasında Gazi Mustafa Kemal`in hayatı, Türk dünyası ve dünyaya kattığı değerleri anlattı.

"Biz Atatürk'ü kültürel ve felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız"

Caferov, "Mustafa Kemal Atatürk, bu dünyanın en büyük liderlerinden. Bana göre Atatürk'ün gördüğü işlerin, kahramanlıklarının çok mükemmel bir tarihi hem de aynı derecede mükemmel bir felsefesi var. Türkiye Cumhuriyeti nasıl kuruldu ve Türk insanı bugünkü vatandaşlığını ve bugünkü devlet idareciliğini bugünkü entelektüel seviyesini nasıl elde etti. Bunlar büyük bir ilimdir. Sadece bir faaliyet değil bir kahramanlık değil geleceği yönelik bir düşünce sistemidir. Onun için de biz Azerbaycan'da Atatürk Merkezi olarak Atatürk'ü daha çok bu yönde, kültürel, felsefi bir bilim olarak, bir bilim dalı olarak araştırırız. Daha doğrusu birbiriyle ilgili bilimlerin, fenlerin bir yekünü olarak araştırırız. Ve, öyle bilirim ki biz burada haklıyız. Çünkü Atatürk'ün gördüğü işler, Atatürk'ün kurduğu büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti gelişmekte ve Atatürk'ün ideaları, Atatürk'ün tecrübesi de bütün dünya üzerinde etkisini göstermektedir. Tabi ki bunu öğrenmemizde fayda var" şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov'a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Caferov`un " Atatürk, bizim ebedi önderimizdir' " sözleri salonda duygu dolu anlar yarattı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün  Azerbaycan Atatürk Merkezi Genel Müdürü Nizami Caferov'a teşekkür ederek, 

"Sayın Caferov Azerbaycan'dan gelerek Atatürk'ü Büyükçekmecelilere anlattı Atatürk' ü 8 - 9 başlık altında özetledi. Benim en çok dikkatimi çeken husus ‘Bizim okullarımızda Atatürk, bu şekilde bir ilim dalı olarak okutulur ve bizim bir numaralı kitabımız budur. Atatürk, bizim ebedi önderimizdir' demesi tüylerimizi diken diken yaptı" dedi.