AK Partili Başkan Gürbüz "Büyükçekmece-Silivri Hattına Metrobüs Geliyor"

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, geçtiğimiz Cumartesi günü kahvaltılı bir basın toplantısı yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKÇEKMECE 31.10.2016 13:28:00
AK Partili Başkan Gürbüz

Büyükçekmece ilçesinde hızlı gelişmelerin yaşandığını söyleyen Başkan İlker Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte Perşembe gecesi bölgenin birkaç noktasında çalışma yaptıklarını belirterek konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerinden Büyükçekmece halkının daha fazla faydalanmasını istiyoruz. Büyükçekmece`nin tüm mahallelerini, Büyükşehir Birim Müdürleriyle gezdik ve gördüğümüz eksikliklerin raporunu sunduk. Bazı çalışmaların hemen başlayacağının sözünü aldık. İlk olarak Ahmediye Mahallesi`nin yaklaşık on yıldır beklediği doğalgaz sorununda çözüm aşamasına gelindi ve 2017 yatırım programına dahil edildi"

Başkan Gürbüz mezarlık yeri konusunda ise "Mezarlık yerleriyle ilgili olarak görüşmelerimiz de tamamlandı. Hadımköy ve Çakmaklı`da ilçe belediyemizin devrettiği bir yerde yeni bir mezarlık projesi hayata geçiriliyor." dedi.

Bölgede yaşanan trafik sorununun önemine de değinen Gürbüz bu sorunu ortadan kaldırabilecek projeleri olduğunu ifade etti ve konuya ilişkin şunları söyledi "Bizim bölgemizi yakından ilgilendiren bir proje var. Bu da E-5 ve TEM`deki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak bir çözüm. Büyükşehir Belediyemizin kontrolünde yeni bir ana arter projesi var. Okmeydanı`ndan başlayıp, İstanbul`un bütün tepelerinin altından geçerek Büyükçekmece`ye doğru, Bağcılar, Güngören, Avcılar, Küçükçekmece, Beylikdüzü aksının tamamını tünellerle geçerek Büyükçekmece`de en son çıkışı bulunan, 7 ayrı tünelden oluşan ve yaklaşık 25 kilometreyi aşkın tünel projesi ile üçüncü bir yol ile hayata geçirilmesi karara bağlandı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri için son derece önemli bir proje. Önümüzdeki günlerde proje ile ilgili detayları basınla paylaşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş`ın Okmeydanı`ndan başlayan projesi Haramidere`nin altından geçerek bu tarafa doğru geliyor"

"Bölgemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de toplu taşıma" diyerek konuşmasına devam eden AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Gürbüz "Beylikdüzü ve Avcılar`da bu iş metrobüs ile biraz daha rahatlatılıyor. İlçemizin metrobüs ile olan bağlantısı yukardan aşağıya geliş-gidişin zorluğu sebebi ile uzun yıllardan beri bekliyordu. Kadir Topbaş başkanımıza ısrarla sorunun çözülmesi için bir proje talebinde bulunduk. Eğer sıra dışı bir olay olmaz ise Büyükçekmece`den Silivri hattı üzerindeki metrobüs ihalesinde avan projelerine başladılar. Kadir Bey, talimatları verdi. Yakın zaman içerisinde, bu bölge sorununu çözmüş ve metrobüse kavuşmuş olacak. Hazırlıklar yapılıyor, tüm soruların cevabını Kadir Başkanımız verecek. 2019 ve 2024`e kadar Büyükçekmece toplu ulaşım ile ilgili olan birçok sorununu çözmüş olacak. İlçemize hayırlı olsun." diyerek konuşmasını tamamladı.

Gürbüz`ün ardından söz alan AK Parti İBB ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol da "Büyükçekmece de özellikle iki caddemizde Kadir Bey, prestij caddesi olarak yapmak istiyor. Bu caddelerden ikisini bizler, yerel belediye ile görüşüp belirleyeceğiz. Yapımı ve projesi tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyemize ait olacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin toprağa basacağı alanlar maalesef kısıtlı. Göl havzamız ve kullanabileceğimiz alanlar var. Bu noktada, çocuklarıyla piknik yapmak isteyenler veya gezmek isteyenler Çatalca`ya ya da yakın yerlere gitmek zorunda kalıyor. Büyükçekmece`de bir kaç noktada bu ihtiyaçları gidermeye çalışacağız. Mevcut belediyenin bu anlamda çalıştığını biliyoruz ama onlar farklı noktalarda çalışıyor. Biz ihmal edilen noktalarda siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, hizmetleri yapmak istiyoruz. Kadir Başkan, `bizzat kendim projelendireceğim Büyükçekmece`yi` diyor. Çakmaklı`da trafiği rahatlatma adına bir çalışma var. Onu da Büyükçekmece Belediyemiz açmaya çalışıyor ama asfaltını da Büyükşehir yaptı. İnşallah o da hizmete açılacak. Trafiği belli noktalarda burada hafifletmeye çalışıyoruz. İnşallah yapılan köprülerde hizmete açılacak" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin `hastane` ile ilgili sorusuna ise Erol, "Büyükçekmece ve Beylikdüzü`nde hastane yapımı ile ilgili olarak, İlker Bey ve benim, Celal Babayiğit ve Yusuf Uzun`un geçmişte çok çaba sarf ettiğimizi ifade edeyim. O zaman bu konuşan arkadaşların hiç biri yoktu. Şu anda görevdeler ve bunlarla ilgili gereken cevabı veririz. Heyecanlı olmak güzel ama kendi bölgelerinde heyecanlarını ve enerjilerini harcasınlar" dedi.

İlçe Başkanı İlker Gürbüz bir basın mensubunun Albatros ile ilgili düşüncesinin sorulmasına "Bizim için maneviyat açısından çok önemi var. Güzel günlerimizin geçtiği bir bölge. O bölgenin Büyükçekmece halkına kalması bana göre doğru bir karar. Tabi Belediye Meclisi de kendisini ekonomik olarak düşünüyor. `Ekonomik olarak bizim buna ihtiyacımız var` diyor. Bana göre satılmamalı. Bu benim şahsi fikrim. Yeşil alanların, en iyi şekilde korunması taraftarıyım. Gelecek nesilleri, doğru bir yaşam alanı bırakmazsak, yeri geldiğinde bunun hesabını hepimiz veririz. Bunu Albatros ile sınırlandırmayın. Başka alanlar içinde geçerli bu. En iyi şekilde korunmalı" şekilde cevap verdi ve basın toplantısı sona erdi.