Büyükcekmece`de psikolojik yardım semineri

Büyükçekmece Belediyesi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında "Psikolojik İlk Yardım Semineri" düzenledi.

BÜYÜKÇEKMECE 12.10.2016 13:54:27
Büyükcekmece`de psikolojik yardım semineri

Büyükçekmece Belediye Psikoloğu Ezgi Taşdemir`in konuşmacı olduğu seminerde afetler sonrasında insanlarda meydana gelen travmalar ve psikolojik tepkiler konuşuldu.

"Kaygılar doğru belirlenmeli"

Afet sonrasında kişilerde mantıklı düşünememe, kabus görme, suçluluk duygusu, uyku bozukluğu, güvensizlik ve stres bozukluğu gibi psikolojik sorunların ortaya çıktığını belirten Taşdemir, bu problemlerle nasıl başa çıkılacağını katılımcılara aktardı. Travma yaşayan insanlara psikolojik ilk yardımda bulunulması gerektiğini söyleyen Taşdemir; bu süreçte kişilerin ihtiyaç ve kaygılarını belirlemek, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak, kişileri konuşmaya zorlamadan dinlemek ve gelecekteki olası zararlardan korumak gerektiğini belirtti. 

"Beden, akıl ve ruh sağlığı her şeyden önce gelir"

Travmatik bir olay sonrasında mutlaka psikolojik bir destek alınması gerektiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "İnsanın beden, akıl ve ruh sağlığı her şeyden önce gelir. Psikolojik destek bekleyen tüm vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Büyükçekmece Belediyesi`nin düzenlemiş olduğu seminerlerde  vatandaşlara psikolojik yardım konusunda bu tür seminerler düzenlemeye devam edecektir" şeklinde konuştu


Anahtar Kelimeler: