BEYLİKDÜZÜ ÇARDAK ALTI` NDA PROF.DR.ÜSTÜN DÖKMEN VARDI

Beylikdüzü Belediyesi`nin düzenlemiş olduğu Çardak Altı Sohbetleri`nin konuğu Prof.Dr.Üstün Dökmen önemli konulara değindi.

BEYLİKDÜZÜ 8.09.2016 17:04:08
BEYLİKDÜZÜ ÇARDAK ALTI` NDA PROF.DR.ÜSTÜN DÖKMEN VARDI

Prof.Dr.Dökmen yaklaşık bir buçuk saat süren programda yapmış esprileriyle kendisini izleyenleri bir yandan güldürürken diğer yandan önemli mesajlar verdi.

"Barış ve Sevgi Buluşmaları" etkinliğini gerçekleştiren Başkan Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediyesi çalışanlarını kutlayan Dökmen, "dün şehit haberi geldi, bugün yine var iste bu nedenle mutlu değilim" ifadesini kullandı.

Stres yönetimi, çocuk yönetimi,eş yönetimi halk arasında hurafe gibi birçok konuyu örneklerle anlatan, barışla ilgili  olarak "Bir toplumda `Barış sevgi ve demokrasi varsa o toplumda Cumhuriyet de vardır" diyen Prof.Dr.Üstün Dökmen aile icinde yaşanan gerçek sevgi ve barışın bütün ülkeye yansıdığını söyledi.

Konuşmasının bir bölümünde "Yılmazlık" ve "Yılgınlık" konularına değinen Dökmen, Türkiye’de yılgınlığın daha ağır bastığını ama Türk kültüründe yılmazlık bakış açısının da olduğunu, kişinin hangi tarafta kalacağını ise kendisinin seçebildiğini söyledi.

Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun; aile yapısına, çocukların yetiştirilme biçimine, pozitif bilime, toplumda kadına verilen değere ve eşitlik anlayışına bağlı olduğunu da dile getiren Dökmen "Ailede gerçek sevgi ve barış ortamı sağlanırsa, ülkede demokrasi kültürü de gelişir.Demokrasi ailede başlar. Kadına önyargı varsa demokrasi olmaz.” dedi.

Profesör Dökmen ilerlemenin sağlanabilmesi ve Cumhuriyetin korunması için pozitif bilimlerden ayrılmamak gerektiğini, hurafelere inanılmamasını vurguladı. “Eğer ülkede barış ve demokrasi istiyorsak yalan söylemeyeceğiz” diyen Dökmen, bilim olmadan ahlak da olmayacağını belirtti.

“Asla Pes Etme”

Dökmen, “Her durumda mutlu olamıyorsun mutlu olmak zorunda da değilsin ama güçlü olmak zorunda ve durumundasın” diyerek kriz anlarında edinilen bakış açısından bahsetti.

Hayatı bırakmayan, yakalanmış olduğu hastalıkla mücadele edenin iyileşme yüzdesinin de yüksek olduğunu ifade eden Dökmen, “Yaşama azmi iyileştirir. Yaşamın perde aralığında daima bir ışık vardır. Asla pes etme. Türkiye’de yılgınlık hakim ama kültürümüzde yılmazlık da var.” şeklinde konuştu.

Toplumdaki yaklaşımın kız ve erkek çocuklarına göre farklılık gösterdiğine, anne ve babaların çocuk yetiştirme biçimlerine değinen Dökmen, “Çocuğa özgüven vermek şart. Bunu sağlamak için de onlara sorumluluk ve seçme özgürlüğü vermelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Programı eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte başından sonuna kadar büyük bir dikkatle izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çardak Altı Sohbetleri`nin ana teması olan Cumhuriyet ve Demokrasi kavramının çok iyi bir şekilde pekiştiğini ifade etti ve Prof.Dr.Üstün Dökmen`e teşekkürlerini sunarak bir çiçek takdim etti.

  

 


Anahtar Kelimeler: