B.Çekmece`de Suriyeli Mültecilere iftar

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece sınırları içinde yaşayan savaş mağduru Suriyeli mültecileri Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi`nde iftar yemeği verdi.

BÜYÜKÇEKMECE 1.07.2016 20:04:04
B.Çekmece`de Suriyeli Mültecilere iftar

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece sınırları içinde yaşayan savaş mağduru Suriyeli mültecileri Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi`nde iftar yemeği verdi.

“Dualarımız sizinle”

Suriyeli mültecilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde konuşma yapan Başkan Dr. Hasan Akgün şöyle konuştu:

”Ramazan ayında Allah böyle takdir etmiş ki siz Suriyeli dostlarımız kendi ülkenizi terk etmek zorunda kaldınız ve bu akşam burada bizimle birlikte iftar ettiniz. Demek nasipmiş ki bunu yaptık. Allah hiç kimseye vatanını terk edecek bu tip olaylar nasip etmesin. Dualarımız sizinle. Yüce Allah`a Suriye`nin eski Suriye devleti olarak hayata dönmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin tekrar ana vatanlarına giderek yaşantılarına daha mutlu devam etmelerini Yüce Allah`tan diliyoruz ve bunun için de dua ediyoruz.”

518 Suriyeli çocuğa bayramlık hediyesi

İslam dininde özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında çocukları sevindirmenin önemini vurgulayan Başkan Akgün, “Yarından itibaren kayıtlı olan 518 tane çocuğun ayakkabısından, giyimiyle, bayramlıklarıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Sizin evlerinize gelen belediye memurlarınıza bilgi verin, çekinmeyin çünkü biz sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Çocuklarınıza elbise almak için sizleri arabalarla evlerinizden alacağız ve arkadaşlarımız sizi alışveriş merkezine götürecek” dedi.

“Bayramdan sonra sizlerle çok yoğun çalışacağız”

Suriyeli vatandaşlara iş imkanı sunacağını belirten Başkan Akgün, “Ayrıca gençlerin, yetişmiş arkadaşlarımızın mesleğini öğrenmek istiyorum. Çalışabilecek Suriyeli kardeşlerimizin iş bulması için lütfen belediye memurlarına gerekli bilgileri verin. Sigortayla ilgili devletin alacağı kararı da sizlere bildireceğiz. Polis ve mülteci birliği sizlerle toplantı yapacak. Bayramdan sonra bu anlattığınız sorunları bizim belediyenin göçmenler komisyonu dinleyecek. Biz de ona göre diğer devlet daireleri ile bir araya gelerek burada yaşayan Suriyeli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Bayramdan sonra sizlerle çok yoğun çalışacağız” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: