Beylikdüzü Prof. Dr. Aziz Sancar`a evsahipliği yaptı

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof.Dr.Aziz Sancar geleceğin bilim insanları ile Beylikdüzü`nde bir araya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 28.05.2016 19:19:20
Beylikdüzü Prof. Dr. Aziz Sancar`a evsahipliği yaptı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile `Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi` arazisinde incelemelerde bulunan Sancar, "Muvaffak olacağımızı düşünüyorum, memleketimiz için güzel insanlar yetiştireceğiz" dedi.


Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Beylikdüzü`nde genç bilim insanları ile buluştu. Sancar, Beylikdüzü Belediye Kültür Merkezi kapısında yüzlerce genç tarafından alkışlar karşılandı. Programda, ADD ile ÇYDD Beylikdüzü Şubeleri de pankart açtı. Aralarında ABD`de düzenlenen FIRST Robotic Competition`da (FIRST Robot Yarışması) 2015`te ödüller alan Yaşar Acar Fen Lisesi (YAFL) öğrencilerinin de bulunduğu ziyarette, gençler Sancar`a büyük ilgi gösterdi. Önce Beylikdüzü Kültür Merkezi`nde ağırlanan Sancar`a Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 1912-1938 Atatürk Dönemi`nde basında yer alan haberlerden oluşan bir kitap hediye etti.Başkan İmamoğlu`nun eşi Dilek İmamoğlu ise Sancar`ın eşi Gwen Sancar`a hoş bir süs eşyası takdim etti. Ziyarette ayrıca Bahçeşehir Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın da yer aldı.

"MEMLEKETİMİZ İÇİN GÜZEL İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİZ"

Sancar, ardından Belediye Başkanı İmamoğlu ile `Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi`nin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu. İTÜ ile Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçecek olan merkezin kuruluş ve işleyiş süreci Aziz Sancar rehberliğinde gerçekleşecek. Sancar, Beylikdüzü`nde bir bilim merkezine adının verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "İTÜ ile işbirliğimiz sayesinde bir protokol imzaladık. Muvaffak olacağımızı düşünüyorum. Memleketimiz için güzel insanlar yetiştireceğiz" dedi.

"KIYDIĞIM NİKAHLARDA GENÇLERE SİZİN MESAJINIZI İLETİYORUM"

Sancar`a, Beylikdüzü`nün, bilim, kültür ve sanatta öncü olma hedefinden bahseden Başkan İmamoğlu şunları söyledi: "Bu hedefimiz doğrultusunda hızlı hareket ediyoruz. Beylikdüzü`nde bir bilim merkezi kurmak istiyorduk. Sizin Nobel ödülü almanızı bizi daha da motive etti. Bize bu projede danışman  olmanız son derece değerli, çok mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kaydetti..

İmamoğlu, Sancar`a esprili bir ifadeyle, "Bu hafta kıydığım bütün nikahlarda gençlere sizin mesajınız olan `Zeki çocuk yoktur, emek vardır, emekle her şey başarılır` cümlenizi söyledim. Merkezimize isminizi vermeniz ilçemize büyük değer kattı" dedi.

TÜRKİYE, AZİZ SANCAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ`NDEN AYDINLANACAK

İstanbul Teknik Üniversitesi  ile Beylikdüzü Belediyesi arasında imzalanan protokolle Beylikdüzü Belediyesi, merkezin projesini, Aziz Sancar ve İTÜ öğretim üyelerinin çizeceği bilimsel çerçeve içerisinde gerçekleştirecek. İlçede uluslararası boyutta hizmet verecek merkez, gelecekte büyük bilimsel başarılara imza atacak gençler için çok değerli bir öğrenme ve araştırma ortamı sunacak. Merkezin kuruluşu ve işleyiş süreci Aziz Sancar rehberliğinde gerçekleşecek. Merkez, lise ve üniversite çağındaki gençlere, bilimsel çalışmalara katılma ve özel araştırma projelerini yürütebilme gibi olanaklar sunacak. Yalnız Beylikdüzü değil, İstanbul ve Türkiye`nin her yerinden yetenekli gençler, Merkez`in donanımlı laboratuvarlarından ve yeni buluşlar için ilham veren ortamından yararlanabilecek. Bilim merkezinde aynı zamanda kimi özel sanatsal çalışmaların yapılabileceği alanların ve bir bilim müzesinin bulunması da planlanıyor.

Anahtar Kelimeler: