AĞCA`NIN KATILACAĞI PANEL İPTAL EDİLDİ

Bayrampaşa Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ‘Kıyamet yaklaşırken, insanlık çökerken, çare İslam' isimli panel, gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

YURTTAN 14.05.2016 13:51:39
AĞCA`NIN KATILACAĞI PANEL İPTAL EDİLDİ

Gazeteci Yılmaz Birinci`nin moderatörlüğünü yapacağı "Kıyamet yaklaşırken çare İslam" adlı panel iptal edildi. Panelin iptali üzerine bir basın açıklaması yapacağı duyurulan Mehmet Ali Ağca ise bu konuda yapacağı basın açıklamasından da son anda vazgeçti.

Ağca`nın basın açıklamasına katılmaktan son anda vazgeçtiğini belirten Bayrampaşa ve Haber İstanbul Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Birinci gazetecilere yaptığı açıklamada, “Malum Mehmet Ali Ağca kamuoyunun çok tartıştığı bir isim. Fakat bugün öğrendim ki olayı ideolojik manada değerlendirenler olmuş. Belediyeye karşı yapılan baskı sonucu, Bayrampaşa Kültür Merkezi’ndeki panel iptal edildi. Bugün Mehmet Ali Ağca tarafından verilecek panel iptal edilmiştir.” dedi.

Ağca’nın kendisine attığı mesajı okuduğunu belirten Birinci, telefonla kendisi ile tekrar görüştüğünü de anlattı. Olayın farklı boyuta geldiğine değinen Birinci "caddenin ismine kilitlenenler oldu. Ben bunu kasıtlı yapmış değilim o da bu işi hararetlendirmiş oldu. Farklı ideolojiler, farklı şeyler çıktı. Karşı çıkan kişilere saygı duyabilirim ama protesto edebilir ama bu şekilde olmamalıydı” diyerek üzüntülü olduklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: