YBBD Genel Başkanı Karayün Projelere Açığız

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, `AB Konularında Etkin İletişim için Diyalog Çalıştayı` Ankara`da yapıldı.

BEYLİKDÜZÜ 6.05.2016 11:01:23
YBBD Genel Başkanı Karayün  Projelere Açığız

Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, çalıştaya İstanbul`dan Türkiye genelindeki şube ve temsilcilikleri adına katılım gösterdi.

Medya, sivil toplum ve kamu temsilcilerinin bir araya geldiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, kurumlar arasında etkin iletişim diyaloğu kurulması için yerel yönetimlerin de sürece katılmasının önemini vurguladı. Cangir, AB Bakanlığının hem mesleki gruplara yönelik hem de kurumsal bazda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Cangir; " Avrupa Birliğinde iyi örnekler"

AB Bakanlığının, sivil toplum, medya ve kurumlar arasında etkin iletişim sağlanması için kimi zaman kendi kaynaklarıyla kimi zaman AB kaynaklarıyla projeler yürüttüğünü vurgulayan Cangir, AB`ye katılım öncesi mali yardımlardan yararlanarak hazırlanan Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında 350’nin üzerinde projeye, yaklaşık 43 milyon avro kaynak aktarıldığını belirtti. Cangir, bu projelerle sivil toplum kuruluşlarının, AB’deki ortaklarıyla projeler geliştirdiklerini belirterek “Böylece hem kendi proje kapasitelerini artırdılar, hem de sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla faaliyet yürüttükleri alanlarda, AB’deki iyi örnekleri ülkemize aktarma fırsatı bulduk.” dedi.

Karayün; "Kamu hizmeti Yapıyoruz"


Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, Yerel basının yaşadığı mesleki sorunları aktardığı çalıştayda, şu açıklamaları yaptı. " Bulunduğu ilin, ilçenin, belde ve mahallin her alanda başarıya ulaşmasında ve ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve kuruluşlarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların sağladığı katkının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde 4. kuvvet olarak adlandırılan henüz meslek statüsünde dahi olmayan, Gazetecilik zor bir sanattır… Gazeteci bir nevi kamu hizmeti yapmaktır… Toplumun aynası, gözü kulağıdır… Bu bilinç ve inançla hareket ediyoruz… Bizler Yerel Gazeteciler olarak, sırtımızda nasıl bir yük ve sorumluluk olduğunun bilincindeyiz… Fedakârlığı en çok isteyen sözde meslek olan gazetecilikte, ne yazık ki yetkililer bizler için aynı fedakârlıkları yapmadıklarını görüyoruz" dedi.

Karayün; "Projelere Açığız"


Özellikle gazete sahipleri zor şartlar altında, her türlü sıkıntıya göğüs gerek, yayın hayatını sürdürmenin ve çalışanlarının evine ekmek götürebilmelerinin mücadelesini vermekte. Hakeza yerel basın camiasının içerisindeki tüm çalışanlar maddi imkânsızlıklardan evine ekmek dahi götürememekte. Basın kuruluşlarının ve basın sektöründe çalışanların sorunları çözülmeden bir basın bayramından söz etmemizin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu zor şartlar içerisinde mesleğimizi hakkıyla yapmaya devam edeceğiz. Mesleki geleceğimiz söz konusu olduğunda her türlü proje ve eğitime açık olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Çalıştay, engelli bireylerin bağımsız yaşam hakkını savunan Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı`nın Brüksel temsilcisi Marco Carnesecchi, İktisadi Kalkınma Vakfının Brüksel Daimi Temsilcisi Haluk Nuray ve Brüksel`de yerleşik ve misafir gazetecilerin iş amaçlı bir araya gelmesini hedefleyen Avrupa Basın Kulübü onursal kurucu başkanı Maria Laura`nın katılımıyla tamamlandı.


YBBD Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: