İstanbul`u 1453`de fethettik ama hala yerleşemedik

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yabancı bir plancının "Türkler 1453`de İstanbul`u fethetti ama hala yerleşemediler" sözünü hatırlatarak; "Bu tespiti yıkmak için ulaşım ve kentsel dönüşüm sorunlarının siyasallaştırılmadan çözülmesi gerekir"

BÜYÜKÇEKMECE 19.04.2016 12:52:43
İstanbul`u 1453`de fethettik ama hala yerleşemedik

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği`nin düzenlediği Boğaziçi Şehir Çalıştayı`nda "Geleceğin Yaşanabilir Şehirleri İçin Yenilikçi Belediye Çözümleri" konulu toplantıya katıldı. Planlamanın önemine değindi Beyoğlu Belediyesi`nin ev sahipliğini yaptığı, Rahmi Koç Müzesi`nde gerçekleşen toplantıda, ilçe belediye başkanları ve iş adamlarıyla fikir alışverişinde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyeciliğe 41 yılını vermiş bir belediye başkanı olarak İstanbul için çözüm önerilerini anlattı. Daha yaşanabilir bir İstanbul için planlamanın önemine değinen Başkan Akgün, belediyecilik hayatımda kentimin planlamalarını ben yaparak kişi başına yeşil alanı 125 metrekare olarak tuttuk ve yatay geliştirdik” dedi.

"Halkın katılımıyla çözülmeli"

Başkan Akgün, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir Fransız plancı der ki; ‘Türkler İstanbul’u 1453 yılında fethetti ama hala yerleşemediler.’ Bu tespiti ortadan kaldırmak için, İstanbul’a yerleşmek için ulaşımı ile kentsel dönüşümü İstanbulluların katılımı ile siyasallaştırılmadan çözülmesi gerekiyor. Bunlar yasallaştırılmadığı ve ortaya konulmadığı müddetçe bu sorunlar yalnızca masada kalır yıllar boyunca hiçbir gelişme yaşanmaz” şeklinde konuştu. Gerçekleşen toplantı sonrasında toplu fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra Başkan Akgün, “Gerçekleşen toplantının İstanbul`umuz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: