ÖZGECAN`IN ADI KÜLTÜR MERKEZİ`NDE YAŞAYACAK

Beylikdüzü Özgecan Aslan Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı

BEYLİKDÜZÜ 7.03.2016 14:38:45
ÖZGECAN`IN ADI  KÜLTÜR MERKEZİ`NDE YAŞAYACAK

Beylikdüzü Belediyesi Marmara Mahallesi’nde yeni kazandırdığı Kültür Merkezine “Özgecan Aslan Kültür Merkezi” adını verdi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Marmara Mahallesinde Özgecan Aslan Kültür Merkezi’nin açılışı ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde  gerçekleşti.

Özgecan’ın babası Mehmet Aslan, Beylikdüzü Kent Konseyi ve Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü üyeleri  750 m2’lik bir örtü ile kapatılan binayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve katılımcı kadınlar birlikte kurdela keserek hizmete açtı.

Toplam 1150 m2’ye sahip olan, bölgeye ve civar mahallelere de yeni bir kültür- sanat ortamı sunan Özgecan Aslan Kültür Merkezi içinde özellikle kadınlara yönelik kültürel ve sosyal faaliyetlere imkan verecek mekanlar tasarlandı.

Merkezde, bayanlara yönelik pilates, aerobik, fitness salonu, açık ve kapalı etkinlik salonları, 5 adet sosyal - kültürel kurs salonu 100 kişilik konferans ve çok amaçlı salon bulunuyor. Bunun yanında, mevcut binaya ek olarak 180 m2 ayrı kütüphane ve kafe yer alıyor.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Özgecan Aslan ismini her duyuşumuzda, kadına yönelik şiddeti, kadınların uğradığı haksızlık ve adaletsizlikleri hatırlıyor ve bunlara tüm kalbimizle isyan ediyoruz. "Özgecan Aslan" ismi, yalnızca kadınların değil, erkeklerin ve bütün canlıların şiddetten uzak, özgür ve mutlu yaşamasını isteyen bu ülkenin bütün vicdanlı insanlarını aynı duygu ve düşüncelerde birleştiriyor, buluşturuyor.

Beylikdüzü Marmara Mahallesi`nde hizmete açıyor olduğumuz, Beylikdüzü Belediyesi Özgecan Aslan Kültür Merkezi de böyle anlamlı buluşmaların merkezi olacak. Kadınların sosyal hayata daha aktif ve özgürce katılmaları için yeni fırsatlar sunacak.” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: