Büyükçekmece`de bahara hazırlık

Kordonboyu`nda düzenleme ve peyzaj çalışması başlatan Büyükçekmece Belediyesi, bahar aylarında çok daha renkli ve canlı bir kent yaratmayı hedefliyor.

BÜYÜKÇEKMECE 4.02.2016 11:05:20
Büyükçekmece`de bahara hazırlık

Yapılan çalışmaları zabıta ve teknik ekibi ile birlikte yerinde denetleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  bu yıl da işgalcilere ve imara uymayan çirkin görüntülere müsaade etmeyeceklerini açıkladı.

 

4 mevsim canlılığını koruyacak

 

2016 yılında çok daha canlı ve çok daha renkli bir sahil projesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, bu kapsamda öncelikle parklarda yenileme çalışması başlattı. Çocuk parklarındaki oyun grupları yenilenirken, parkların zeminlerinde de yenileme çalışması yapıldı. Bahar mevsimi hazırlıkları çerçevesinde sürdürülen peyzaj çalışmalarıyla da, Kordonboyu`ndaki formatları bozulan bitkilerin yerine yenileri dikilirken, dört mevsim canlılığını koruyabilen ve görsel anlamda da zenginliği olan ağaçlar dikilecek.

 

Hepsi yıkılacak!

 

Kordonboyu`ndaki çalışmaları yerinde denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bahar ve sezon hazırlıklarına her yıl şubat ayı başında başladıklarını hatırlatarak; "Maalesef işgallerde yine bu günlerde başlıyor. Sahilde tespit ettiğimiz bu işgallerin tamamını bugün belirledik ve kendilerine de gereken uyarı yapıldı. Bunların hepsi yıkılacak" diye konuştu.

 

"En iyisini hak ediyorlar"

 

Büyükçekmece Kordonboyu`nun İstanbul`un cazibe merkezlerinden biri olduğunu da belirten Başkan Akgün; "Bu yıl çok daha renkli ve çok daha canlı bir Kordonboyu hedefimiz var. Sahile dikeceğimiz ağaçlar ve bitkiler özel olarak belirlendi. Dört mevsim canlılığını koruyabilen, görsel anlamda da zenginliği olan ağaçlar dikeceğiz. Büyükçekmece ailesi her şeyin en iyisini hak ediyor. Ben ve ekibimde ailemize layık olduğu en iyi hizmeti verme gayretindeyiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: