Akgün`ün Bulgaristan`da yaptırdığı cami ibadete açılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün, Bulgaristan`daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa`da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor

BÜYÜKÇEKMECE 6.04.2016 10:44:42
Akgün`ün Bulgaristan`da yaptırdığı cami ibadete açılıyor

Büyükçekmece Belediyesi`nin kardeş şehirlerinden olan Gorna Oryahovitsa`da yaşayan soydaşların talebi ile yaptırılan caminin açılış töreni, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Belediye Meclis üyelerinden oluşan bir heyetin katılımıyla gerçekleşecek.

Regaip Kandili televizyondan canlı yayınlanacak

7 Nisan Perşembe akşamı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii`nden Regaip Kandili canlı olarak Tek Rumeli TV tarafından yayınlanırken, caminin resmi açılış töreni ise, 8 Nisan Cuma günü Türk ve Bulgar yetkililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilecek. Büyükçekmece heyeti Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii`nde kılınacak Cuma Namazı`nın ardından Türkiye`ye dönecek.

"Soydaşlarımıza hayırlı olsun"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi`nin 2003 yılından bu yana kardeş şehri olan Bulgaristan`ın Gorna Oryahovitsa kentine modern bir cami kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek; "Gorna Oryahovitsa`da yaşayan soydaşlarımızın önemli bir ihtiyacı karşılanmış oldu. Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii`nin açılışını gerçekleştirmek için Belediye Meclis Üyelerimiz ve beraberindeki heyetle birlikte Bulgaristan`a gidiyoruz. Caminin yapımında emeği geçen,katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Kardeş şehir Büyükçekmece Camii, Gorna Oryahovitsa`daki Müslüman soydaşlarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.