Akgün: Çevreye Duyarlı Bir Nesil Yetiştirmeliyiz

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi kapsamında okullarda eğitim vermeye devam ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE 28.12.2015 15:47:11
Akgün: Çevreye Duyarlı Bir Nesil Yetiştirmeliyiz

İlçe genelinde ki tüm okulları gezen müdürlük, "Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi kapsamında vermiş olduğu eğitimler sonuçlarını göstermeye başladı.

Son olarak Hüseyin Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde ve Bahadır Demir İlköğretim Okulu anaokulu öğrencilerine eğitim veren müdürlük, çevre konularına dikkat çekmesi ve farkındalığın arttırılması için çalışmaların devam edeceği bildirdi.

Miniklerden Defile              

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü`nün katkılarıyla Bahadır Demir İlköğretim Okulu anaokulu öğrencileri Geri dönüşüm defilesi ile 5 Haziran Çevre Günü kutlamalarına hazırlık yapmaya başladı. Çevre konularına dikkat çekmek amaçlı yapılacak defilede minikler boy gösterecek. Geri dönüşüm materyallerinden yapılan kıyafetleri 5 Haziran çevre gününde giyecek olan minikler, diğer okullara da örnek olmasını hedefliyor.

"Ağaç yaşken eğilir"

İlçe genelinde ki okulların çevreye duyarlı olmak için müdürlüğümüzün başlatmış olduğu her türlü projede yer alması gerektiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, " Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak önce çevremizi tanımalı ve korumalıyız. Çevreye ne kadar çok duyarlı bir nesil yetiştirirsek o kadar geleceğe ışık tutarız" dedi.