AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ BASIN TOPLANTISI YAPTI

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.İsmail Damat,düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle biraraya geldi

BEYLİKDÜZÜ 23.10.2016 11:34:53
AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ BASIN TOPLANTISI YAPTI

Beylikdüzü Lochka Cafe Restaurant`ta yapılan toplantıya AK Parti İBB İl Genel ve Beylikdüzü Belediye Meclisi üyesi Seyithan İzsiz ve Belediye Meclis üyeleri Ebru Habip, Ömer Meşe, Ali Gürsel Ovalı, Yavuz Demirci, Eyyüp Demirhan Kadın Kolları Başkanı Fatoş Bakaç Dağ, Gençlik Kolu Başkanı Koray Acarlı ve diğer birim görevlileri katıldı.

"21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüz kutlu olsun"

Basın toplantısına "21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüz Kutlu Olsun" sözleriyle başlayan Başkan Damat, AK Parti teşkilatı olarak göreve geldikleri tarihten itibaren yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgiler verdi, geçen 9 aylık süreyi değerlendirdi.

"21 Ocak 2016 tarihinde Beylikdüzü Yönetim Kurulumuz belirlenir belirlenmez ekip arkadaşlarımla, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte Beylikdüzü`nde sayısı 40.000`i bulan AK Partili üyeleri ve partiye ilgi gösteren herkesi tek tek dolaşarak ellerini sıktık" şeklinde konuşan Damat, 2014 seçimlerinden sonra 2016 yılında yeni bir yapılanmaya girdiklerini ve Beylikdüzü ilçesinde yaşayan 280 bin insanı öz kardeş olarak kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Başkan Damat  gazetecilere "Bölgemize ait müjdeli haberler vermek istiyorum" diyerek müjdeli haberlerini şöyle sıraladı:

*Aldığımız bilgilere göre ilçede özlemle beklenen Beylikdüzü Devlet Hastanemiz 2017 yılı Şubat ayında resmi olarak açılacak.

*İnşaatı tamamlanan ve Olimpiyatların yapılabileceği kapasiteye sahip olarak düşünülen Gençlik ve Spor Salonu çok yakın bir zamanda hizmete açılacak.

*Ambarlı Bölgesinde oluşan ve Yakuplu ile Marmara Mahallesi sakinlerini etkileyen koku problemi tamamen çözülüyor. İski`nin 1 Milyon TL lık ek yatırımıyla kapaklar yapılıyor, sıkıntı en geç 2016 yılı Kasım ayında ortadan tamamen kaldırılmış olacak.

*Yakuplu ve Barış Mahallelerimizde görülen ibadethane eksikliğini arkadaşlarımla birlikte masaya yatırdık, bu sıkıntı da yakın zamanda ortadan kalkmış olacak.

*Yapmış olduğumuz çalışmalarda bazı okullarımızda spor salonu olmadığını gördük. İBB ile yapılan görüşmeler sonucu bir yıl içinde 6 okulumuzda Spor Salonu açılacak.

*Beylikdüzü`nün trafik sorununu yakından takip ediyoruz ve Metro projesinin gerçekleşmesi için de çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz.

*Yakuplu ormanlık alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne devredilmesi sağlandı, o bölgede vatandaşımızın eşiyle çocuğuyla arkadaşlarıyla gelip oturabileceği ekonomik restaurant ve cafe ile çocukların oynayacağı parkları barındıran modern bir Sosyal Tesis yapılmasına yönelik kararlar alındı.

*Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş tarafından bizzat çizimi yapılan proje eski adı Metrobüs Meydanı olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak hayata geçirildi.

*Beylikdüzü sahil bandı Büyükşehir Belediyesi` ne devir edildi ve yeni görüntüsü ve hizmetleri ile Beylikdüzü halkına daha güzel hizmetler sunulacak.

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Başkan Av.İsmail Damat, toplantıya katılan gazetecilere teşekkür etti.

Başkan Av.İsmail Damat` tan sonra bir konuşma yapan İBB AK Parti Meclis üyesi ve Beylikdüzü Belediye AK Parti Meclis üyesi Seyithan İzsiz de çeşitli bilgiler verirken, Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu`nu eleştirdi.

İşte İzsiz`in konuşmasından önemli bölümler:

*Her türlü desteği vermiş olmamıza rağmen üç yıl sonunda mevcut Beylikdüzü Belediye yönetiminin bugüne kadar Beylikdüzü`nün başına gelmiş en büyük felaket olduğunu düşünüyorum. Bunların hepsinin saymakla bitmeyen birçok somut gerekçeleri ve elimde sayısız fotoğrafları var, zaman kısıtlı olduğu için bazılarını sunacağım. Gezegen evi, Fuar merkezi Amfi tiyatro, Performans merkezi.

*Başkan sayın Ekrem İmamoğlu` na bir mecliste "sayın Başkan beylikde tramvay inşaası ne zaman gerçekleşecek? Bu konuda taahütünüz vardı" dedim İmamoğlu bunun böyle olmadığını söyledi.

*Merkezi iktidarın tamamladığı ve hizmete açılmasının arefesinde olduğu bir zamanda Devlet Hastanesi önünde görüntü verdi. "Beylikdüzü Hastanesi`ni açıyoruz" diyerek sadece bir algı çalışması yaptı.

*İmamoğlu sağlıkla ilgili olarak "biri batı biri doğuda olmak üzere Beylikdüzü`nde iki adet Devlet Hastanesi yapacağız" demiş.

*Hemen karşımızda bir AVM görünüyor, ( Parmağıyla söz ettiği AVM yi göstererek ) işte bu AVM nin ortağının sayın Başkan Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyor musunuz arkadaşlar?

*AK Partili Belediye Beylikdüzü ilçesine sosyal tesis amaçlı olarak bir milyon metre karelik alanı kazandıracak, siz ilçenin akciğerine kendi inşaatı oturtacaksınız, bunun siyaseten ne kadar doğru olup olmadığını size sormak istiyorum.

Seyithan İzsiz konuşmasının son bölümünde "Bunlar sizlerle paylaşmayı arzu ettiğim yüzlerce konudan sadece birkaçı. Ben Başkanımızın uygun göreceği bir zaman diliminde sadece Beylikdüzü Belediyesi`nin faaliyetlerinin ele alınacağı konulardan oluşan bir basın toplantısı gerçekleştirmesini rica ediyor, hepinize çok teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı ve basın toplantısı sona erdi.