Önceliğimiz mutlu bir kent, şeffaf bir yönetim anlayışıdır

"Akıllı Şehirler" 9. İstanbul Bilişim Kongresi`nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye olarak teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ve uygulamaya koyduklarını söyledi

BÜYÜKÇEKMECE 19.11.2015 01:40:00
Önceliğimiz mutlu bir kent, şeffaf bir yönetim anlayışıdır

"Önce insan..."

Kadir Has Üniversitesi`nde gerçekleştirilen, Akıllı Şehirler 9.İstanbul Bilişim Kongresi`ne Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı konuşmacı olarak katıldı.

Kongrede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 40 yılı aşkın belediyecilik yaşamında parolasının her zaman önce insan, mutlu insanlar olduğunu vurgulayarak, "Günümüzün teknoloji ve bilgi çağında da insanımıza en hızlı hizmet verebilmek, daha fazla mutlu olabilmelerini sağlamak amacıyla tüm imkanlardan etkin biçimde yararlanıyoruz" dedi. Vatandaşla etkin iletişim sağlanıyor Teknolojik ve bilgi çağının gereği olarak Büyükçekmece Belediyesi`nin tüm arşivlerinin elektronik ortamda depolandığını, büyük ölçekli kurumsal içerikli yönetim sistemine geçildiğini belirten Başkan Akgün; "Mobil cihazlardan belediye çalışma ağına erişim ve e imza desteği gibi yeniliklerin hayata geçirildiği sistemle işgücü, zaman ve maliyet tasarrufu imkanı sağladık. Günümüzün en etkin iletişim yöntemlerinden olan sosyal medyayı da kullanmaktayız. Web sayfamızın yanı sıra medya yönetim sistemi ile sosyal mecralar üzerinden vatandaşlarımızla iletişimimizi etkin bir şekilde sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

 

7 gün 24 saat hizmet imkanı

 

Büyükçekmece halkına en iyi, en hızlı hizmeti şeffaflık anlayışı çerçevesinde verebilmek adına "Akıllı Belediyecilik ve Kent Bilgi Sistemi" uygulamalarından sınırsız şekilde faydalanıldığının da altını çizen Başkan Akgün, "Kurduğumuz Coğrafi Kent Bilgi Sistemi ile maddi kaynakların attırılması, kaliteli hizmet üretimi, mevcut bilgilerin analizi, raporlanması ve teknik projelerin daha hızlı biçimde oluşturulmasını sağladık. İlçemizin çeşitli noktalarına koyduğumuz "kiosk cihazları" sayesinde 7 gün 24 saat Büyükçekmecelilere kesintisiz hizmet sağlıyoruz" diye konuştu. Kaliteli, hızlı ve şeffaf Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, uygulanan "Mobil Başkan" sistemiyle de kendisinin mobil cihazları ile, belediye hizmetlerini, anlık verileri takip edebildiğini kaydetti. Büyükçekmece Belediyesi olarak teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ve uyguladıklarını da belirten Başkan Akgün, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Halkımızın mutluluğu, daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmesi, belediyemizin gelirlerinin arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi gibi avantajlarının yanı sıra bizim için en önemlisi de şeffaf belediyecilik anlayışıdır. Kurmuş olduğumuz elektronik bilgi sistemleri sayesinde isteyen her vatandaşımız istediği her bilgiye rahatlıkla ulaşabilir."


Anahtar Kelimeler: Büyükçekmece