Halkını Mutlu Edemeyen Başkan Bir Daha Asla Seçilemez

Halkını Mutlu Edemeyen Başkan Bir Daha Asla Seçilemez

BÜYÜKÇEKMECE 17.11.2015 01:40:00
 Halkını Mutlu Edemeyen Başkan Bir Daha Asla Seçilemez

Yerli ve Yabancı Yerel Yöneticilere Birikimi Aktardı

 

Türkiye ve İsveç`ten çok sayıda yerel yöneticinin katılığı konferansta Başkan Akgün yaptığı konuşma ilgiyle dinlenirken, uzun süre alkışlandı. Belediyecilikte 40 yılı aşan birikimi ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Temsilcisi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, TUSELOG`un "Yerel Karar Alma Süreçlerine Vatandaş Katılımı Çalışmaları Uluslararası Sonuç ve Sürdürülebilirlik Konferansı"nın açılışında yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak tecrübelerini aktardı.

 

"Halka Sormadan Hiçbir Şey Yapmadım"

 

40 yılı aşan belediyecilik yaşamında ortaya koyduğu her projeyi her zaman halka sorarak hayata geçirdiğinin altını çizerek; "Bana soruyorlar; nasıl oluyor da sürekli belediye başkanlığı seçimlerinde hangi parti olursa olsun seçim kazanıyorsunuz? 2004 yılında Anavatan Partisi`nden tekrar belediye başkanı adayıydım. Anavatan Partisi`nin oyu yüzde iki idi. Daha doğrusu tabelası var ama oyu kalmamıştı. Kaybedersin girme dediler. Bugünkü iktidar Ak Parti, ana muhalefet partisi, muhalefet hepsi bana karşı. Biz de bir tabela partisiyle seçime gidiyoruz. Hepsinin aldığı oydan iki puan daha fazla aldım. Onlar yüzde kırk sekiz ben yüzde elli iki aldım. Bunun altında yatan gerçek şudur arkadaşlar; bütün hayatım boyunca vatandaşa hizmet ederken şundan asla ödün vermedim. Mutlaka vatandaşın görüşünü aldım. Bunu 1975 yılından beri uyguluyorum. Belediye sınırları içerisinde yapacağınız hizmetleri ilk önce vatandaşa soruyoruz" dedi.

"Belediyecilik Mutlu Etme Sanatıdır"

Belediyeciliğin dünyanın pek çok yerinde aynı olduğunu ve kitapların tamamında; halkın ortak hizmetlerini yürütmekle, şehrin ortak hizmetlerini yürütmekle mükellef kamu kuruluşları şeklinde tanımlandığını ifade eden Başkan Akgün; "Benim de yerel demokrasiyle ilgili bir ders kitabım vardır. O kitapta belediyeyi şöyle tarif ederiz; belediye eşittir, halkı mutlu etme sanatıdır. Başka hiçbir yerde bu cümle yoktur. Kırk yıl içerisinde öğrendiğim tek şey budur. Belediye başkanı halkın beklentilerini bizzat halkın kendisinden öğrenmediği takdirde ne o halkı memnun edebilir, ne de tekrar seçilebilir. İsterse alem-i cihan olsun, partisi isterse yüzde 99`la iş başında olsun seçilemez" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Büyükçekmece