Başkan Akgün, üç ay önce uyarmıştı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yaklaşık 3 ay önce Hopa`da yaşanan sel felaketinin ardından bir rapor hazırlamış, önlem alınmaması durumunda başka felaketlerin yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

BÜYÜKÇEKMECE 14.11.2015 21:39:56
Başkan Akgün, üç ay önce uyarmıştı

Hopa`da 23 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen ve 9 yurttaşımızın can kaybıyla sonuçlanan sel felaketi sonrasında, CHP tarafından bölgeye gönderilen heyete başkanlık yapan, Türkiye`nin en deneyimli belediye başkanlarından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hopa ve çevresinde sürdürdüğü incelemelerin ardından bir rapor hazırlamıştı.

"Dereler daraltılmış yönleri değiştirilmiş"

Kamuoyuna açıklanan raporda Başkan Akgün, Hopa`da şehir içinden geçen ve güneyden gelen yağmur sularını denize taşıyan derenin beton kanal haline getirilerek daraltıldığını ve çeşitli yerlerde derenin üzerine yapılan köprülerin alçak yapılmasından dolayı su geçişlerini engellediğine dikkat çekmişti. 

Başkan Akgün, derelerin daraltılmakla kalmayıp S virajlar haline getirildiği ve 90 derece açıyla yön değiştirilerek suyun direkt denize akışı engellediğine vurgu yaparak; "Hopa`nın güney yamaçlarından gelen suları denize taşıyan dere yatakları bozulmayıp değiştirilmeseydi veya dere yatakları teknik verilere göre ıslah edilseydi, bu sel yine olacak fakat felakete dönüşmeyecekti" tezini savunmuştu. Başkan Akgün, raporda Doğu Karadeniz`de dere yataklarının eski haline getirilip teknik verilere göre açılması için ilgili bakanlıklar diğer kurum ve kuruluşlar ile belediyelerin ivedilikle ortak bir çalışma başlatmasının kaçınılmaz olduğunu aksi takdirde benzer felaketlerin yaşanabileceğine dikkat çekmişti.

Başkan Akgün, Doğu Karadeniz`deki sel felaketi sonrasında yaşamını yitirenlere Allah`tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.


Anahtar Kelimeler: Büyükçekmece