"15 Temmuz`un Ruhuna Yakışmamıştır"

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok, Büyükçekmece`de yapılan 15 Temmuz anma törenleri için "15 TEMMUZ' UN RUHUNA YAKIŞMAMIŞTIR"dedi.

BÜYÜKÇEKMECE 16.07.2017 01:42:00

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok, Büyükçekmece ilçesinde yapılan 15 Temmuz anma törenlerinde alanı terk etmelerine, yapılan konuşmalarda protokol sırasına uyulmamasının neden olduğunu yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında dile getirdi.

 

Başkan Vekili Altunok basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

 

“15 TEMMUZ’UN RUHUNA YAKIŞMAMIŞTIR”

 

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen hain darbe girişimin yıldönümünde şehit ve gazilerimizi anmak, milli birlik ve beraberliğimizi bir kez daha vurgulamak için 15 Temmuz  anma törenlerinde Büyükçekmece Belediyesi olarak tüm gücümüz ve imkanlarımızla yer aldık.

     

14 Temmuz Cuma günü şehitlerimiz için okunan mevlitte, 15 Temmuz Cumartesi sabahı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen saygı duruşu ve anma törenleri etkinliğinde ve aynı akşam gerçekleşen şehitlerimizi anma ve demokrasi yürüyüşünde de bulunduk.          

      

Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki, yürüyüş sonrasında yapılan programda yaşananlar 15 Temmuz’un manasına ve ruhuna yakışmamıştır.

       

Bütün devlet erkanının hazır bulunduğu törende yapılan konuşmalarda protokol gereği ilçe kaymakamından sonra konuşması gereken Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili konuşması gerekirken, konuşmada protokol sırasına uyulamaması ve belediye başkan vekiline söz verilememesi nedeniyle üzülerek töreni protesto edip tören alanından ayrıldık.

      

Şunu özelikle belirtmek isteriz ki; bu tür hatalar kasti veya bilinçsiz yapılmış olsa da bizim vatan sevgimizi, demokrasi aşkımızı daha da büyütecektir.   

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

                                  

Hayrettin Altunok                                                                 

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili