Zanaatkarlar Büyükçekmece' de hünerlerini sergiledi

Büyükçekmece' de el sanatları sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

BÜYÜKÇEKMECE 29.07.2018 01:50:00 0
Zanaatkarlar Büyükçekmece

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin omurgalarından biri olarak kabul edilen geleneksel el sanatları sergisi sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Başkan Akgün: Biz bir dünya festivali yarattık

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Biz bir dünya festivali yarattık. Dünya, kültür, sanat ve barış adına çok büyük hizmetler yapan bu festivali bir dans veya müzik festivali şekline sokarsanız dünyanın dört bir yanından buraya gelen sanatçılarımıza haksızlık yapmış olursunuz” dedi

Muhteşem eserler sergileniyor

Büyükçekmece Kültürpark Kervansaray’da düzenlenen “Atölye Bayramı Her Şey Doğadan Geleneksel El Sanatları Sergisi” dünyanın dört bir yanından gelen zanaatkarların birbirinden yaratıcı el emeği göz nuru çalışmaları ile adeta festivalin ruhunu yansıttı. Açılış törenine Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Festivalleri Genel Sekreteri Tecin An, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

70 ülkeden zanaatkar katıldı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Dünyanın geçmişini bir bakıma ortaya koyan, Atalarımızın yaşarken neleri kullandığını bizlere anlatan 150 sanatçı dostumuzun ortaya koymuş olduğu el sanatları sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sanatçılarımızın 70’i yurt dışından gelerek çalışmalarını bu workshopla bizlere sergiledi. Bu çalışmaların hepsi 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin zenginlikleri. Biz bir dünya festivali yarattık. Dünya, kültür, sanat ve barış adına çok büyük hizmetler yapan bu festivali bir dans veya müzik festivali şekline sokarsanız dünyanın dört bir yanından buraya gelen sanatçılarımıza haksızlık yapmış olursunuz. O nedenle bu festivali kültüre, sanata, dostluğa ve dünya barışına hizmet eden bir dünya festivali olarak herkesin görmesi ve bu şekilde değerlendirmesini özellikle rica ediyorum.”