Zabıta Teşkilatı' nın 192.Yılı Büyükçekmece`de Kutlandı

Türk Zabıta Teşkilatı' nın kuruluşunun 192. yılını kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve zabıta ekipleri yeni hizmet binasında düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 5.09.2018 12:46:00 0
Zabıta Teşkilatı

Türk Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 192. yılını kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve zabıta ekipleri yeni hizmet binasında düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

 

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Kaya, konuşmasında Zabıta Teşkilatı’nın Osmanlı’dan günümüze gelen tarihsel sürecini anlatarak, Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bundan sonrada halkın huzur ve sağlığı için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

 

Zabıta Akademisi hayata geçecek

Türkiye Belediyeler Birliği Akademi inşaatının Ankara’da devam ettiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Yapımı devam eden akademinin içerisinde Türk zabıta teşkilatının yetişeceği Zabıta Akademisi oluşturulacak. Zabıta teşkilatının nasıl eğitileceğini, yeni zabıta yönetmeliğinde neler olacağı yeniden şekillendirilecek. Zabıta Akademisi’ni bitirenler zabıta olabilecek” şeklinde konuştu.

 

“Şefkatli olmak zorundasınız”

İlçenin güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden çalışan zabıta ekipleriyle bir araya gelen Başkan Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “192. yılınız kutlu olsun. Sizler halkın içerisinde belediyeyi temsil ediyorsunuz. Halkımıza yakın ve güler yüzlü davranın. Kaba kuvvet kullanmayın. Şefkatli olmak zorundasınız. Kendinizi yanlış yapan kişinin yerine koyun. Zabıta teşkilatında görev yapmış Osmanlı’dan bugüne kadar hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmiş bütün zabıta teşkilatı mensuplarına Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kutsal toprakları, bu dünyanın en güzel kara parçası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bu ülkeyi bize emanet eden başta Mustafa Kemal olmak üzere hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”