Yokuş "Türkiye İYİ Olacak Konya İyi Olacak"

Partilerin listelerini YSK na teslim etmelerinin ardından İYİ Parti?nin Konya Milletvekili aday listesinde Fahrettin Yokuş birinci sırada yer alması memleketi Beyşehir`de sevinçle karşılandı

21.05.2018 23:03:33 0
Yokuş

İyi Parti'den Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Fahrettin Yokuş, ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi

“Değerli dostlarım, İyi Parti Milletvekili Adaylık listeleri açıklanmış bulunmaktadır. Konya ilinden 1. Sıra Milletvekili Adayıyım. Ülkemiz ve milletimiz için “Güçlü Türk Milleti, Güçlü Türkiye” diyerek yola çıktık. Şahsımı 1. sıraya layık gören İYİ Parti Genel Başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendiye ve komisyon üyelerine şükranlarımı sunarım. Ülkemiz adına çıktığımız bu kutlu yolda, Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Türkiye İYİ Olacak. Konya İYİ Olacak” 

 

FAHRETTİN YOKUŞ KİMDİR?

1958 yılında Konya ili Beyşehir ilçesi Göçü köyünde doğdu.  İlköğrenimini Köy Okulunda Orta ve Lise öğrenimini Beyşehir'de Yüksek Öğrenimini Anadolu Üniversitesi (AÖF) İş İdaresi Bölümünde  tamamladı.

04 Ocak 1978 tarihinde Ticaret Bakanlığı'nda memuriyete  başladı 1986 da Ticaret Bakanlığı'nın Sanayi Bakanlığı ile birleşmesi,  Hazine Ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın oluşturulması ile bu  Müsteşarlık bünyesinde memuriyete devam etti. Halen Dış Ticaret  Müsteşarlığında Müşavir olarak görevine devam ediyor.

05 Mayıs 1989 yılında kurulan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve  Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) kurucular kurulu arasında bulundu.

1992  yılına kadar vakıf bünyesinde görev yaptıktan sonra aynı yıl kurulan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'in kurucuları arasında yer  aldı.
 
1997-1998 yılları arasında Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma  Sekreterliği görevini yürüttü
 
1992 yılından bu yana Türk Büro-Sen'de  Genel Mali Sekreter, Genel Sekreter, Genel Başkan  Yardımcısı görevlerini yürüttü.
 
15-17 Şubat 2002 tarihinde yapılan Genel Kurulda Yönetim Kuruluna seçilerek Genel Başkanlık görevinde bulundu.
 
Daha sonra sırasıyla;

30 Ocak 2005 tarihinde yapılan Türk Büro Sen 2. Olağan Genel Kurulu'nda (Genel Başkan)
26-27 Ocak  2008 tarihinde yapılan Türk Büro Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda (Genel Başkan)
22-23 Ocak 2011 tarihinde yapılan Türk Büro-Sen 4. Olağan Genel  Kurulu'nda (Genel Başkan)
22-23 Şubat 2014 tarihinde yapılan Türk Büro-Sen 5. Olağan Genel  Kurulu'nda tekrar seçilerek Genel Başkanlık görevinde bulundu. Daha sonra bu görevinden istifa etti.

Fahrettin Yokuş evli ve 2 çocuk babasıdır.