Yeşil Yaşam Projesi Tüm Türkiye`ye Örnek Olacak

Başkan Akgün, sona gelinen projenin her aşamasıyla Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

ARŞİV 8.07.2015 11:35:00 0
Yeşil Yaşam Projesi Tüm Türkiye`ye Örnek Olacak

Başkan Akgün, sona gelinen projenin her aşamasıyla Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

 

İncelemeler 5 Saat Sürdü

 

Belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarına yapımında son aşamaya gelinen Mimarsinan Sahil Yolu ve Büyük Atatürk Parkı'nı gezdiren Başkan Akgün, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 5 saat süren ve "Yeşil Yaşam Projesi" kapsamında yer alan Büyük Atatürk Parkı'ndan başlayan incelemelere Cumhuriyet Koruluğu'nda devam edildi. Buradan Barış Manço Parkı ve parkın devamındaki bağlantı yolu üzerinden Bababurnu'na geçiş yapıldı."İstanbul'un İncisiyiz"Bu bölgede yapılan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akgün, Barış Manço Parkı'yla, Mimarsinan Bababurnu'ndaki 4.5 kilometrelik alanın bağlantı yolu tamamlandığında, İstanbul'a 255 bin metrekarelik dev bir yeşil alan kazandırılacağını açıkladı.

 

Türkiye'nin en büyük mahalle parkı olması açısından bu bölgenin büyük rağbet göreceğini belirten Başkan Akgün, "Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un incisi olacak olan projemiz bölgemizin de değerini arttıracak. Bu bölgemiz aynı zamanda da akciğerlerimiz olacak" dedi.

 

"Heyecanlıyız, Canla Başla Çalışıyoruz"

 

Büyük Atatürk Parkı bünyesinde bulunan bisiklet yolu, tren yolu, yürüyüş yolu ve her türlü sosyal aktivitenin yer alacağını da belirten Başkan Akgün, "İstanbul'un en yeşil ilçesi olma iddiamızı bu gibi projelerimizle perçinliyoruz. Büyükçekmece'nin her bölgesinde mavinin ve yeşilin tüm güzellikleri en iyi şekilde yansıtılacak. Bababurnu ile Gürpınar sahili arasına kesintisiz olarak yaptığımız 14 kilometrelik sahil yolumuz tamamlandığında da Büyükçekmece'nin İstanbul'daki cazibesi çok daha fazla artacaktır. Bu proje sadece beni değil bütün ekibimi çok heyecanlandırıyor. Bunun için de canla başla çalışıyoruz" dedi.