Yerel Basının Sorunları Masaya Yatırıldı

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili İsmail Faruk Aksu?yu genel merkezindeki makamında ziyaret etti.

BEYLİKDÜZÜ 19.10.2018 22:17:08 0
Yerel Basının Sorunları Masaya Yatırıldı

 

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve beraberindeki gazeteciler Aksu’yu ziyaret ederek “ Yerel Basının Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı dosyayı takdim edip yerel basının sorunlarını masaya yatırdı.

 

Yerel basının can çekiştiğini dile getiren Karayün, “ Yıllarca çözüm yolları aradıklarını, toplantılar ve seminerler düzenlemelerine rağmen, her yılın sonunda hüsranla karşılaştıklarını ve hiçbir ilerleme kaydedemediklerini belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili İsmail Faruk Aksu, “ Yerel basının sorunlarını yakından biliyorum ve bu konu hakkında benimde hazırlamış olduğum bir dosya var. En kısa zamanda ilgili dosyayı genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ileteceğim” dedi.

 

“En büyük Görev TBMM’ye Düşüyor”

Yazılı veya görsel medyanın en büyük sorununun; yetişmiş insana, iletişim ve bilişim teknolojilerinden yararlanamama ve iletişim fakülteleri ile yeterli ilişkiyi sağlayamama gibi problemlerden oluştuğunu belirten Karayün, “Yerel medyadaki sorunların çözümlenmesi için öncelikli iş yasal boşlukların giderilmesidir. Burada en büyük görev ise TBMM’ye düşmektedir” dedi.

 

“Türkiye Yerel Yayıncılar Meslek Odası Kurulmalı”

Yerel basının sorunlarına dair, çözüm önerilerinden birkaçına değinen Karayün, “ İvedilikle yapılması gereken ilk iş ‘ Türkiye Yerel Yayıncılar Meslek Odası’ kurulmasının gerekliliğine değindi. Daha sonra basın ve yayından sorumlu kurum ve kuruluşların yeniden yapılanması, yerel yayın kuruluşlarına özel önemin verilmesi, yayın kuruluşu malzeme ve makinelerine vergi muafiyeti, yayıncılık mesleki lisesinin açılması, yerel basına basın ilan kurumu dışında devlet bütçesinden pay ayrılması, kamu kurum ve kuruluşlarının ilanları yerel basına verilmesi gerektiğine değinerek sözlerini noktaladı.