Yardıma İhtiyacı Olanlar Yalnız Değil

Yardıma ihtiyacı olan ve günlük bakımlarını gerçekleştirmekte güçlük çeken vatandaşların yardımına Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koşuyor. Yaşlı, hasta veya engelli vatandaşlar için evde öz bakım, kuaför hizmeti ve ev temizliği g

BEYLİKDÜZÜ 6.02.2018 21:11:22 0
Yardıma İhtiyacı Olanlar Yalnız Değil

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, evde öz bakım hizmetiyle vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Kendi öz bakımlarını yerine getiremeyen, getirmekte güçlük çeken hasta, yaşlı veya engelli vatandaşlar için hizmet veren birimde 500 saat evde öz bakım eğitimi almış deneyimli ve sertifikalı personeller görev alıyor. Vatandaşın müdürlükten hizmet talep etmesiyle kişilerin kapısını çalan ekipler, kişisel vücut bakımının yanı sıra, kuaför hizmeti ve fiziksel becerilerini yitirmiş kimsesiz, hizmeti satın alabilecek ekonomik yeterliliğe sahip olmayan hanelerde yaşayanlara daha hijyen bir ortamda yaşamaları için ev temizliği hizmeti de gerçekleştiriyor.

 

Eğitimli Personelle Hizmet Veriliyor

Bireyin refahının arttırılması ve hijyenik koşullarda yaşaması için hız kesmeden çalışan personeliyle müdürlük, bir yıl içerisinde 181 kadın, 165 erkeğe 2 bin 422 kez banyo yaptırma, el ayak bakımı, açık yara temizlenmesi gibi evde öz bakım hizmetlerini verdi. Kuaför hizmeti kapsamında, 390 kadın ve 375 erkeğin toplamda 7 bin 620 kez saç, sakal, kaş, bıyık bakımı yapıldı. Evlerin süpürülüp silinmesi, toz alınması, mutfak, banyo, cam temizliği gibi işlemlerin yapıldığı ev temizliği hizmetiyle de 346 hanede 4 bin 173 kez tüm bu hizmetler verildi.

 

İncelemeler Sonucu Hizmet Almak Mümkün

Kişisel bakım hizmetinden faydalanabilmek için; kişinin veya yakınının 444 09 39 numaralı hat üzerinden kayıt oluşturması veya Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bireysel başvurusu gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra “Evde Öz Bakım Hizmeti”nden faydalanacak kişinin fiziksel ve ruhsal durumunun değerlendirilmesi amacıyla “Yaşlı Hizmetleri Birimi” ya da “Engelli Hizmetleri Birimi” müracaatçıyı evde ziyaret edip Sosyal İnceleme Raporu oluşturuyor. Oluşturulan Sosyal İnceleme Raporu doğrultusunda kişinin ihtiyaç ve taleplerine göre bakım ihtiyacı karşılanıyor.