Yakuplu' da Bin Kişi Kapasiteli Taziye Evi Açıldı

Beylikdüzü Belediyesi, ilk taziye evini Yakuplu Mahallesi' nde açtı. Mahalle merkezinde bulunan Evlat Camii altında inşa edilen bina, bin kişi kapasitesi ile hizmet vermeye başladı.

BEYLİKDÜZÜ 28.10.2017 00:47:00 0
Yakuplu

Açılışta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz hayırlı bir iş yaptık. Bu taziye evinde birlik beraberlik içerisinde acılarımızı paylaşacağız. Allah kabul etsin.” dedi.


Beylikdüzü’nün ilk taziye evi Yakuplu Mahallesi’nde yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin girişimi ile yapılan Yakuplu Evlat Camii Taziye Evi’nin açılışını cami cemaati ile birlikte gerçekleştiren Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önemli mesajlar verdi. En önemli anlardan birinin acı zamanları paylaşmak olduğunu belirten İmamoğlu, “Büyük kentlerde olan toplanabilme, bir araya gelebilme sorunlarını Beylikdüzü’nde büyük ölçüde aştık. Tam bin kişilik bir taziye evini Yakuplu’ya kazandırdık.” dedi.

“Taziye Evi İçin Çok Fazla Talep Aldık”

Bir taziye evi yapılması ile ilgili çok fazla talep aldıklarını söyleyen İmamoğlu, “Camiler insanları buluşturan ortak noktalar olduğu için taziye evini cami altına yapmak istedik. Bu fikri herkes çok beğendi. Belirlenen diğer noktalar arasında Yakuplu’da Hz. Ali Camii, Gürpınar’da Hz. Hamza Camii ve Barış Mahallesi’nde Hz. Mevlana Camii var. Bu noktalarda harekete geçmek için müftülüğün onayı gerekiyor.” diye konuştu.

“Herkesi Kucaklamalı”

Camilerin siyaset dışı yerler olduklarını belirterek bin kişi kapasitesi olan taziye evinin Beylikdüzü halkının hizmetinde kalacağını vurgulayan İmamoğlu, “Biz hayırlı bir iş yaptık, burada yapılan taziye evi halkımıza, milletimize yapılmıştır. Bu noktada birlik içerisinde acılarımızı paylaşacağız. Allah kabul etsin.” dedi.

Yaklaşık bin metrekare kapalı alandan oluşan taziye evinin içerisinde, 665 metrekare taziye kabul bölümü, yemek-mutfak alanı, çocuk emzirme-bez değiştirme odası ve tuvaletler bulunuyor. Yakuplu Evlat Camii Taziye Evi, Yakuplu Mahallesi Lalezar Sokak’ta yer alıyor.