Türkiye İyi Yönetilmiyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gazetecilerle biraraya geldi.

7.12.2019 12:38:14 0
Türkiye İyi Yönetilmiyor

Düzenlenen kahvaltılı programda gazetecilerle biraraya gelen ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kemal Deniz Bozkurt konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Başkan Kemal Deniz Bozkurt 42 yıldır Esenyurt'ta ikamet ettiğini ve uzun zamandır siyasetin içinde olduğunu söyledi. Dededen beri siyasetle ilgillenen bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Başkan Bozkurt “Siyaset bizim ailemizde var. Dededen beri siyasetle ilgili bir ailenin çocuğuyum. Öğrenciyken SODEP'e üye olmuştum. Aralıksız olarak siyasete devam ediyorum." dedi.

 

"Türkiye'nin İyi Yöneltildiğini Düşünmüyorum"

Ben Türkiye' nin iyi yönetildiğini düşünmüyorum. Bu yanlışlıklar kaderimizde değil. Tek neden yanlış yönetim şekli kaynaklarımızı doğru kullanamamak, kültürümüzden kopmak. Yolunu kaybeden bir ülkede yaşadığımız için siyasete zaman ayırmanın bir sorumluluk olduğunu düşündüm. Bunun vatandaşlarımıza borcumuz olduğunu düşündüğüm için siyasete girdim. 2009 yılında ilçe başkanlığı yaptım. Daha önce başka görevlerim de var ama 2014 yılına kadar ilçe başkanlığı yaptım. Sonrasında aday adayı olduk daha sonra aday olduk. Şimdi imkanımız var. Türkiye'yi düzeltmek için çalışacağız” dedi.

 

Esenyurt Belediyesi'nin Borcunu Ne Yazık ki Altı Ayda Öğrenebildim

Esenyurt Belediyesi ile kendisinin ve vatandaşın merak ettiği birçok gerçeği öğrenmesinin çok uzun bir zaman aldığını söyleyen Başkan Bozkurt, bu konuda “Bizim şeffaflığa ihtiyacımız var. Açık olunmasını istiyoruz, şeffaf olmak demek sorunları kapatmamak demek. Ne kadar açık olursak hem siyasetçiler hem vatandaşlar bundan yarar görür." dedi.

Bozkurt borç konusundaki sözlerine şöyle devam etti; "Ben Başkanlık için aday olurken Esenyurt'un 600 milyon lira civarında bir borcu olduğunu düşünüyordum ama geldiğim zaman 830 milyon lira borcumuzun olduğunu söylediler. Bunun içinde yapılandırma borcu olup olmadığı sordum, olmadığını söylediler. Onları da koymalarını söyledim. Yapılandırmadan sonra borcumuz bir milyar liraya çıktı."

 

Kayıtlı Envanter Yok

Kime ne kadar borcumuz var kayıtlı olmadığını ve envanterinin olmadığını gördük. İşte bu borçların tamamını öğrenmem az önce ifade ettiğim gibi altı ay sürdü. Şu an 2.2 milyar lira civarında borcumuz var.

 

Belediye Hakkında 6 Bin 800 Dava Var

 

Konuşmasında Belediye ile ilgili açılmış davalar ve ihalelere de değinen Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi hakkında açılmış binlerce dava var. Öğrendik ki Belediyemiz hakkında 6 bin 800 daha var. Şu anda aleyhimize devam eden 5 bin 600 tane dava var. Bu davaların çoğu kamulaştırmasız el atma. Ne demek bu? Vatandaşın malına el atmışız veya parçalayıp başka başka yerlere aktarmışlar. Bu davaların çoğunluluğunu kaybedeceğiz. Çünkü vatandaş çoğunlukla haklı nedenlerle dava açmış. Başka bir olumsuzluk arsa envanterimiz yok. Ben henüz daha sonuçlanmak üzere ne kadar kaç tane arsamız kaç tane binamız nerede var tespit etmiş değiliz o da yeni bitmek üzere. Personelle ilgili maalesef kurumsal yapıya uygun bir yapılanma olmamış. Bunu niye anlattım. Birilerini kötülemek için değil hangi zeminde olduğumuzu anlamanız için söylüyorum. Başarıyı başarısızlığı tartarken bunlara bakmak lazım. Şimdi ben nerede olduğumu tespit etmezsem beni nasıl değerlendireceksiniz? İhalelerle ilgili örnek vereyim. Sadece çöp ihalesinde geçen seneyle bu sene arasında belediyenin ödediği para arasında 25 milyon lira fark var. Daha az ödemişiz. Bunu söylerken enflasyon farkını katmıyorum. Bir de yüzde 15 civarı enflasyon var. Bunu da katarsak sadece çöp ihalesinden 35 milyon lira karımız var. Bu da geçmişte işlerin nasıl verildiğine dair bir örnek” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Eğitim Konusunda Planlarımız Var

Eğitimle ilgili planları olduğun söyleyen Bozkurt, “Kampüs Lise yapmayı planlıyoruz. Her kampüste birer tane sanat lisesi gibi sağlık lisesi gibi farklı branşlardan birçok lise aynı yerde olacak. Eğer kampüs liseyi yaparsak mevcut liseleri de ilkokul, orta okul olarak kullanacağız. Liselerde kötü bir ilkokul eğitiminden gelen çocuklarımız nitelikli eğitimler alacak. Esenyurt'ta birçok mahallede aynı yerden gelen vatandaşlarımız var. Mesela Yenikent' e bakın göçmenler var. Saadetdere' de Trakyalılar Karslılar var.  Ama Kampüs liseyi yaptığımızda Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen çocuklar birbirlerini tanıyacaklar. Farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu görecekler. Ortak etkinlik alanları olacak. Kapalı spor salonları olacak, yüzme salonları olacak, yemekhaneleri olacak, kütüphaneleri olacak dolayısıyla birbirlerini anlama fırsatı bulacaklar. Siyaseti ayrıştırmayla yürütüyorlar. Örneğin Fen Lisesi veya İmam Hatip'teki arkadaşımız aynı masada buluşacaklar dolayısıyla sorumlulukla hareket edip birbirini anlayacaklar” dedi.

 

Değer Yargıları Unutlmuş, Eğitim Deforme Olmuş

"Başka bölgelerden; Kars'tan, Ardahan'dan, Erzurum'dan, Hakkari'den, Samsun'dan birçok farklı yerden buraya umutla gelmiş vatandaşımız var. Onlara umut olmalıyız. " diyen Başkan Bozkurt bu konuda şunları söyledi; "Esenyurt 'a umut olmak için yola çıktık. Bizim burada olmamızın sebebi var. Esenyurt'ta yola çıkarken umudun şehri kardeşliğin şehri dememizin sebebi gençlerimiz. Esenyurt'un birçok sorunu var. En önemlisi ahlaken kültür olarak bağlarımızla kopmuşuz. Değer yargılarımızı unutmuşuz. Gerçek bu. Yolumuzu kaybetmişiz. Birinci sorunumuz bu. Esenyurt çok hızlı şekilde çoğaldı. Büyüdü demiyorum. Büyüme planlı bir şeydir. Bugün eğer Esenyurt basında en çok kötü şeylerle anılan bir ilçe ise bunda eğitimsizliğin önemli bir etkisi var. 2 bin 700 sokağımız var neredeyse hepsinde sorun var. Plansız yapılmış. Başkalarının yapması gereken işleri yapmışız. Dolayısıyla bu büyüme değil çoğalmadır. Ama altyapıyı değiştirmemiş. Örneğin okullarda 50 -  60 kişilik sınıflarda okuyan çocuklarımız var. Bu bir intihar” 

Program, Başkan Bozkurt' un gazetecilerin sorularına cevap vermesiyle sona erdi.