Sosyal Beylikdüzü Projesi Hayata Geçti

Kaymakamlık binasında basın mensuplarıyla biraraya gelen Beylikdüzü Kaymakamı Dr.Mustafa Altınpınar "Sosyal Beylikdüzü" adını verdikleri projenin tanıtımını yaptı proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

BEYLİKDÜZÜ 15.01.2021 22:40:53 0
Sosyal Beylikdüzü Projesi Hayata Geçti

29 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Beylikdüzü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlık görevini yürüten Kaymakam Dr.Mustafa Altınpınar, ilçede yaşayan vatandaşların kamu hizmetlerine daha rahat ulaşabilmesini sağlamak amacıyla "Sosyal Beylikdüzü" projesini hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

Beylikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hayata geçirilen projeyle vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet ulaştırabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Altınpınar, projenin sosyal istihdam, acil durum butonu ve sosyal yardım olmak üzere üç ana başlıktan oluştuğunu söyledi.

 

Altınpınar,” hem iş arayanların hem de işçi arayan işverenlerin "Sosyal Beylikdüzü" projesinin https://sosyalbeylikduzu.com  web sitesi aracılığı ile biraraya gelebileceklerini kayıt yaptıran kişilerin verilerini sisteme yükleyebileceğini, kişilerin aradıkları nitelikteki işi ilanlardan tarayarak bulabileceği, işverenin ise aradığı nitelikteki işçiyi ilanlardan seçebileceğini bir iletişim aracı olacağını sözlerine ekledi.

 

Acil Yardım Butonu da Projeye Dahil

 

Yalnız yaşayan şehit aileleri ile 65 yaş üstü vatandaşlara pratik ve hızlı bir şekilde hizmet götürebilmek için acil durum butonunu projeye dahil ettiklerini ifade eden Altınpınar, "Vakfımızın bünyesinde şu anda da onlara hizmet götürüyoruz, evlerini temizliyoruz, ilaçlarının takiplerini yapıyoruz, ihtiyaçlarıyla ilgileniyor, alışverişlerini yapıyoruz. Artık bizi aramak zorunda kalmadan sadece tek bir düğmeye basarak, operatörlerimizin kendilerine hızla ulaşmasını sağlayabileceği bir alt yapıya kavuşmuş oluyorlar." dedi.

 

Altınpınar, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ise "sosyal yardım" başlığına tıklayarak istediği alanda yardım başvurusu yapabileceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Uzun uzadıya bilgi vermek, kimlik numarası, doğum yeri tarihi vermeye artık hiç gerek yok. Kişi başvurusunu yapacak, süreç hızlı bir şekilde elektronik ortamda tamamlanarak kendisine yardım iletilebilecek. Bu uzun tecrübelerin bir sonucu olarak hazırladığımız bir proje. Çok yararlı olacağını düşünüyorum. Özelikle pandemi nedeniyle yaşanacak istihdam sorunlarına bir tedbir olarak çok önemli sonuçlar yaratacaktır. Beylikdüzü'nde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun."

 

 

Kaymakam Altınpınar'ın üç ana başlık altında yaptığı proje tanıtımdan sonra Beylikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ömer Faruk Koçyiğit, bir sunum yaptı ve  projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

Koçyiğit "  Sosyal Beylikdüzü projemiz Beylikdüzü kaymakamımız sayın Dr. Mustafa Altınpınar’ın öncülüğünde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın başından sonuna organize ettiği bir sosyal sorumluluk projesi. Projemiz kapsamında öncelikle vatandaşlarımızın sosyal yardım ihtiyaçlarını ve vefa sosyal destek haklarını önceledik ancak bununla beraber vatandaşımızın Özellikle bu pandemi sürecinde büyük bir İşsizlik sorunu yaşadığının farkındayız ve bununla ilgili bir sosyal istihdam butonu oluşturduk ve buradan sosyal istihdam için başvuran vatandaşlarımızla işverenler arasında bir köprü kurarak onları iş sahibi yapmayı planlamaktayız.

 

Projemiz Türkiye' de İlk Proje

Bu projemizle Türkiye' de ilk defa bir Kaymakamlık birimi böyle birden fazla projeyi biraraya getirip tek bir proje olarak vatandaşımızın hizmetine sunmuş oluyor. Projenin en önemli ayağı aslında kolay ulaşılabilir olması. Çünkü mobil uygulamayı indiren vatandaşımız evinden başvurusunu yapabiliyor, sonuçları takip edebiliyor ve yardımları da banka hesaplarına gönderilmek suretiyle Vakfımıza hiçbir şekilde gelmesine gerek kalmaksızın yardımlara ulaşması sağlanıyor. Projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.