Silivrispor Kalko ile Hedef Büyüttü

Silivrispor Kulübü`nün olağan genel kongresi geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime gidilen kongrede Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko başkan seçildi.

SPOR 15.06.2016 17:08:52 0
Silivrispor Kalko ile Hedef Büyüttü

Silivri Sporlu Taraftarlar Derneği`nde düzenlene kongreye Ümit Kalko, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor yöneticileri, taraftarlar ve çok sayıda kongre üyesi katıldı. Silivri halkının, taraftar ve esnafın desteğini alan Kalko, tek başkan adayı olduğu kongrede yeni başkan seçilerek yönetimi açıkladı. Eğitim sektöründe önemli başarılara imza atan Kalko, Silivrispor ile yeni bir alanda daha çalışmalara başlayacak.

“Tartışmalı dönem sona eriyor…”

Spor Toto 3. Lig`de mücadele eden Silivrispor`da yeni döneme damgasını vuran Ümit Kalko, tartışmalı dönemin sona erdiğini ve Silivrispor’a kurumsal bir çehre kazandırarak önemli başarılara imza atacaklarını söyledi. Kalko, “İstanbul`un en güzide ilçelerinden biri olan Silivri`nin tek profesyonel kulübün başkanı olarak bizi bu göreve layık görenlere öncelikle teşekkür ediyorum. Zor bir görev bunun farkındayız. Hep birlikte bu zor günleri, zor süreci atlatacağımıza inanıyorum. Silivrispor`da yapmamız gereken öncelikli olarak sportif çalışmalara tüm branşlarda hız kazandırmak ve Silivrispor`u bu borç yükünden kurtarmak olacak. Bunu yaparken de elbette başarıyı da elde etmek zorundayız" dedi.

 

Silivrispor`un 3 milyon lira borcu olduğuna dikkat çeken Silivrispor Kulübü Başkanı Kalko, bu sezon bu borçların sürdürebilir ve uzun vadeye yayılacak şekle getirilmesi için çalışma yapacaklarını ilk yıl bir şampiyonluk beklentisi olmaması gerektiğini ama ikinci yıl tüm çalışmaların şampiyonluğa yönelik yapılacağını dile getirdi.

Kalko, “Silivrispor`un gidişatını uzun zamandır yakinen takip etmekteydim. Düşündüğüm başkanlıkta ise kesinlikle bölüp parçalayıcı değil tamamen bütünleştirici bir ortamda olmaya özen göstereceğim. Bütünleştirici bir liste ile çalkantılı süreci geride bırakıyoruz. Silivrispor`da yeni yönetim ile birlikte önceliğimiz yeni sezona iyi bir takım ile girmek. Bu konuda ihtiyaçlarımızı içeriden çözmeye çalışacağız. Takımda yer alan oyuncuları ve teknik heyeti yeniden değerlendirecek ihtiyaç duyulduğu takdirde transferler yapacağız. Silivrispor`un hak ettiği yere gelebilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Önceliğimiz kulübün var olan borçlarını yapılandırarak ortadan kaldırmak, bu süreçte iyi bir kadro oluşturarak lige güzel bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz” dedi.

“İkinci Yıl Bizden Şampiyonluk Bekleyin’’

Yapacakları hakkında bilgi veren Kalko, “Beş sene önce Kurucusu olduğum Mektebim’in okul yatırımına başladığımızda 200 öğrencimiz vardı. Beş sene sonra bu sayı 25 bin öğrenciye ulaştı. Burada önemli olan şey istikrar, irade ve mücadeleydi. Silivrispor içinde bu geçerli olacak. İstikrar birinci önceliğimiz. Mevcut hocamızla görüşmeden dışarıdan bir hocayla görüşmeyeceğiz, mevcut başarılı futbolcumuzdan görüşmeden dışarıdan kısa vadede futbolcu transferine hemen odaklanmayacağız. Silivrili malzemecimiz, doktorumuz varsa bu ihtiyaçlarımızı Silivri içinden çözmeye çalışacağız. Bu ihtiyaçları içeriden temin edemezsek dışarıdan bakacağız. Silivri’nin en güzel ve en büyük dostu biz ve Silivrililer. Bundan sonraki süreçte benden ilk yıl şampiyonluk beklemeyin. İlk yılı borçları yapılandırma, sindirme ve rahat nefes alma yılı olarak değerlendirmek gerekir. İkinci yıl bizden şampiyonluk bekleyebilirsiniz. Bu uğurda şahsım adına maddi ve manevi desteği vereceğime söz veriyorum” dedi.

Yeni başkan Ümit Kalko’nun yönetimde, Süleyman Gencoğlu, Zafer Bıyıklı, Mutlu Memiş, Serbay Yılmaz, Abdul Vahap Araş, Yavuz Dirik, Raşit Yağcıoğlu, Yusuf Temel ve Tuncay Kanburoğlu Yönetim yedek üyelerinde ise, Turgay Sezgirer, Arzu Yalçınkaya, Tezcan Balaoğlu, Aşkın Koç, Cem Demiray ve Emre Dinçel yer alıyor.