ŞEHİT AİLELERİ BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Beylikdüzü Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin 100. Yılı`nda kahraman şehitleri minnet ve özlemle andı.

ARŞİV 19.03.2015 15:33:15 0
ŞEHİT AİLELERİ BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Çeşitli etkinlikler düzenleyen Belediye, önce Fatih Sultan Mehmet Camii'nde tüm şehitler için mevlid okuttu, vatandaşlara mevlid şekeri dağıttı. Ardından Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü Belediyesi ev sahipliğinde Fevzi Hoca Restaurant'ta organize edilen yemekte şehit aileleri bir araya geldi. Etkinlikte semazen gösterisi yapıldı, Nazım Hikmet şiirleri okundu, şehitlerin ruhuna dua edildi. Çanakkale İçinde Vurdular Beni türküsü ile duygulu anlar yaşandı ve Çanakkale türküleri seslendirildi.

Şehit aileleri ve yakınları için düzenlenen akşam yemeğine Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü Garnizon Komutanı Tarıkçı Binbaşı Ragıp Avcıoğlu, başkan yardımcıları,başkan danışmanları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Başkan İmamoğlu, masaları dolaşarak şehit aileleri ile yakından ilgilendi ve onlarla sohbet etti. 

 

Anısını Paylaştı

 

Türk tarihinde sayısız zaferle birlikte sayısız acıların yaşandığını belirten İmamoğlu, bir anısını da paylaştı. 4 erkek kardeş olarak savaşa giren ve İstiklal gazisi olan dedesinden savaş yıllarını dinleyerek büyüdüğünü söyleyen İmamoğlu, işgal kuvvetlerinin İstanbul'da olduğu vakit, Türk birliklerinin İstanbul'a yakın yerlere konuşlandığını belirterek, dedesinin 1 ay boyunca Beylikdüzü Haramidere Ambarlı bölgesinde kaldığını ifade etti ve dedesinin burayı sevdiğini, Trabzon' dan gelip ilçeye yerleşmelerinde mutlaka Onun katkısı olduğunu söyledi. 

 

"Sizler Bizim Emanetimizsiniz"

 

İmamoğlu herkesin bir şehit evladı, torunu olduğunu belirterek, "Şehit ailelerinin hepsi bizim emanetlerimiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkele Zaferi, Kurtuluş Savaşı, Kore ve terör kaynaklı hayatını kaybeden tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise, 100. Yılın çok ayrı bir anlam ve önem taşıdığını belirterek, "Tarihin şanlı sayfalarından birini genç nesillere ulaştırmak adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu zaferin övüncü Türk Milletinin hakkıdır. Çanakkale zaferi bir semboldür. Hem yakın tarihteki hem de eski tarihteki tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum" diye konuştu.

 

100. Yıl Konseri Duygulu Geçti

 

Mevlid ve yemek programının haricinde 18 Mart'ın gecesinde Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde Çanakkale Zaferi 100. Yıl Konseri vardı. Tarihi zaferin yıldönümünün kutlandığı konserde klasik müzik ve halk müziği ezgileri eşliğinde Orkestra Şefi ve Keman Virtiözü Cihat Aşkın, bağlama vokalde Engin Arslan, Çimen Yalçın sahne aldı. Ayrıca Aşkın Ensemble de muhteşem bir performans sergiledi. Necdet Aydoğan ise şiirsel uslubu ile duygulu anlatımlarda bulundu.