Sanayi Genel Müdürü Huğlu`da

Beyşehir ilçesini ziyaret eden Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan,"Toptan bir Türk tüfeği algısı oluşturmamız lazım" dedi

YURTTAN 21.04.2016 21:30:00 0
Sanayi Genel Müdürü Huğlu`da

Genel Müdür Kılıçaslan, av tüfeği üretiminde sözsahibi olan Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi’nde Huğlu Av Tüfeği Kooperatifi ile silah üretimi yapan bazı firmaları ziyaret etti. Kılıçaslan’ın Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’ndeki ziyaretine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da eşlik etti.

Kooperatif Başkanı Naci Tanık’ı makamında ziyaret eden Kılıçaslan, kurum bünyesinde faaliyet gösteren silah fabrikasının yanısıra bölgedeki tüfek sektörü ve av tüfeği üretimi hakkında bilgiler aldı.

Sektör temsilcilerinin talep ve temennilerini de dinleyen Kılıçaslan, genel müdürlük olarak sektörün yanında olduklarını belirtirken, verdikleri desteklerden söz etti. “Ne yaptınız, inovasyon yaptınız, yani mevcudun bir üstüne çıktınız, inovasyona desteğimiz var, AR-GE’ye desteğimiz var, tasarıma desteğimiz var.Tasarımın ofisini buraya kurmanıza gerek yok. Ankara’daki bir tasarım ofisinden veya herhangi bir yerden bunu alıyorsanız diyoruz ki, aldığınız tasarımın yüzde 50’sini biz öderiz. Gittiğimiz yerlerde şunu görüüyoruz, birçok desteklerimiz, yenilikçi bir takım fikirlerimiz, sektör tarafından bilinmiyor, anlaşılmamış veya böyle kalmış. Bilenler de çok iyi biliyor, çok iyi kullanıyor. Bizim iki seneden beri AR-GE inovasyonda kullandığımız bütçelerimiz fazlalık veriyor, kullanamıyoruz, bitiremiyoruz.Proje veya inovasyon dediğimiz yeni fikirlerden eksiğiz, projelendirmekten eksiğiz veya ‘konuşurken konuşuyorum ama yazmaya gelince yazamıyorum’böyle eksiklerimiz var.” dedi.

 

“TOPTAN BİR TÜRK TÜFEĞİ ALGISI OLUŞTURMAMIZ LAZIM”

Artık proje konusunu da yeni fikirler gelmesi açısından destek kapsamına aldıklarını anlatan Kılıçaslan, “Kaybetmememiz için de yenilikçi bir takım fikirler çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için, yani yenilikçi ürün silah aynı silah ama kullanılan malzeme, kullandığım teknoloji de bir takım belgelendirme. Yani belgelendirerek göstermem gerekiyor dünya pazarında. Benim de bu konuyu burada bilimsel olarak yapıldığını, yani rasgele yapılmadığını her yere göstermem gerekiyor. Yani buranın markasının oluşması gerekiyor. Marka değeri de çok önemli ama marka oluşturmak da  zor. Rakibimle beraber büyümem gerekiyor, markayı böyle oluşturmamız gerekiyor. Yani bir marka olmalı. Biz çok öne geçebiliriz ama devletin destekleri var yani şu anda yapmak istediğimiz dertlerinizi dinliyoruz, sizi Ankara’ya  da davet edeceğiz, silah üreticilerini. Bir gün konuşacağız, ne yapalım yani, hep beraber ne yapalım, bize düşen görev ne, size düşen görev ne, bunun bir görev dağılımını yapacağız. Sayın bakanımızda ayrıca ilgileniyor silah sektörüyle. Buradan aldığım örnek silahlar var gösterdim bakanıma dedim ‘bakanım böyle üretim kabiliyetimiz var’ diye, kendisi de gelmek istiyor buraya. Buraya bazı şeyler yapmak istiyoruz. Yalnız belgelendirme, TSE gibi yeni laboratuvarlar, testler vs. imkanlarımız var.Toptan bir Türk tüfeği algısı oluşturmamız lazım. Türk tüfeği şunlardan üretilmeli bir standart koyacağız yani Türk tüfeğinde olması gerekenler namlu bu, malzeme şu, gramaj şu, bu bu. Bunlara uyanlara şu marka vurulur, bunlara ihraç izni verilir. Yurt dışındaki algıyı kırmak lazım. Eğer bir pazara girdiğini zaman o Pazar genişlemiyorsa sıkıntınız var. Geriliyorsanız orada da bir sıkıntı var, negatif bir şeyler var onları bulmanız lazım.” dedi.

BAŞKAN ÖZALTUN DA GENEL MÜDÜRDEN TÜFEK SEKTÖRÜNE DESTEK İSTEDİ

Ziyarete eşlik eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Huğlu’nun yanısıra Üzümlü’de av tüfeği üretimi yapan silah sanayisi ile ilgili yaşanan sorunlar hakkında bilgiler verdi. Beyşehir’de büyümüş fabrikaların hepsini Organize Sanayi Bölgesi’ne aldıklarını dile getiren Özaltun, buradaki yatırım maliyetinin yüksek olması nedeniyle Sanayi Genel Müdürlüğü’nden destek gelmesi halinde yatırımcıları Üzümlü ve Huğlu’dan buraya getirmek istediklerini anlattı, tüfek sektörünün talebi olan CIP  labaratuvarının ise Beyşehir’e kurulmasını istedi. 

Kılıçaslan, ziyaretinin sonunda silah fabrikasındaki atölyeleri de ziyaret ederek üretim aşamalarını inceledi.