Sadece 3 Aralık' ta değil "Biz Hep Farkındayız"

Büyükçekmece Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Biz Hep Farkındayız" adı altında engelli çocuklar ve ailelerine yönelik olarak farkındalık etkinliği düzenledi.

BÜYÜKÇEKMECE 4.12.2018 20:46:00 0
Sadece 3 Aralık

Büyükçekmece Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle “Biz Hep Farkındayız” adı altında engelli çocuklar ve ailelerine yönelik olarak farkındalık etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında engelli çocuklarının yaptığı el emeği göz nuru el sanatları çalışmaları ve resimler Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası’nda sergilendi.

“Sevgi varsa engel yoktur”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi Önder Yüksel Eryiğit, “Dünyada yaşayan insanların yüzde 10’u engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12. Yani yaklaşık olarak 10 milyon engelli vatandaşımız var. Ülkemizde 40 milyon kişiyi ilgilendiren bir sorun ama maalesef yeterince hassasiyet gösterilmediği için hükümetler bu duruma yeterince duyarlılık sağlamadığı için engellilerimizi olmaları gereken yerde göremiyoruz. Avrupa’da engelli vatandaşlar sosyal yaşamın içindeler. Biz ülkemizde engelliyi henüz anlatamamışız. Bu utanılacak bir şey değil. Bireyler olarak toplumda farkındalık yaratmalıyız. Devlet bu konuda destek vermeli. Umarım bu sorunlar önümüzdeki günlerde aşılır. Sevgi varsa engel yoktur. Biz hep farkındayız diyoruz” ifadesini kullandı.

“Daha fazla sosyal yaşamın içinde olmak istiyoruz”

Etkinliğe katılan engelli vatandaşlar, yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, daha fazla sosyal yaşamın içinde olmak istediklerini belirterek, Büyükçekmece Belediyesi’nin kendilerine bu anlamda her zaman destek olduğunu söylediler. Kukla gösterisiyle kahkahalara boğulan engelli çocuklara etkinlik bitiminde bez bebek ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.