"Organ, Bağışında Türkiye`de Onuncu, İstanbul`da İkinciyiz"

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr.Atilla Yılmaz organ bağışı sıralamasında Türkiye`de onuncu, İstanbul`da ise ikinci sırada olduklarını söyledi.

SAĞLIK 18.11.2017 18:03:00 0

Başhekim Yılmaz, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde kurulan Organ Bağış Birimi hakkında önemli bilgiler verdi ve günde yaklaşık olarak 500 kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

 

Bu konuda Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi olarak konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz, "Esenyurt bir milyon nüfusa sahip bir ilçe. Hastanemizde 200 yataklı, günde 5 bin 800 muayene yapıyoruz. Biz hastanede hayat kurtarmak için hizmet verirken kronik böbrek yetmezliği, kalp hastalıkları gibi organ bekleyen birçok hastamız var ve onlar içinde bağışçı gerekiyor.Esenyurt'ta çok ciddi bir çalışma ile hem hastanemiz hem Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bu konuda çok ciddi bir çalışma elde etti. Şu ana kadar 3 bin 500 vatandaşımız organlarını bağışladı. Bu rakam Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ilk 10'uncu sırada, İstanbul'da ise 2'nci sırada. Bu bizim için çok büyük bir gurur meselesi" dedi.

 

Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet eden Başhekim Yılmaz, yazılı ve görsel medya organları ve sosyal farkındalık projeleri ile organ bağışının özendirilmesi, organ bağışı kampanyaları ile bu durumun halkımıza yaygın bir biçimde anlatılması bu oranların arttırılması açısından büyük önem taşımakta olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi;

"Hastanemizde tüm ziyaretçilerimizin bilgi alabileceği ve herkesin geldiği zaman görebileceği bir bağış birimi ve onlara yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var. Hastalar geldiği zaman ilgili arkadaşlarım bilgilendirmede bulunuyor ve beş dakika içerisinde bir form veriyor, ardından bir kimlik çıkıyor ve hastamız artık bir organ bağışçısı adayı oluyor. İleride Allah korusun başlarına trafik kazası, beyin ölümü, kesici alet yaralanmaları sonucu hayatlarını kaybetmeleri durumunda organları bağışlanmış oluyor ve gerekli işlemler yapılıyor." dedi.

 

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi hakkında bilgiler de veren Başhekim Yrd.Doç.Dr.Atilla Yılmaz "Hastanemiz 2008 yılında açıldı, zaten hastanemiz de Belediye Başkanımız sayın Kadıoğlu'nun adını taşıyor, kendisinin çok büyük katkıları var, bağış sırasında öncülük yaptı ve bizlere de destek oldu bundan dolayı sayın Başkana çok teşekkür ediyorum" dedi.