ÖĞRENCİLER AFET KONULU TİYATROYU İZLEDİ

Afete hazırlık çalışmalarını tamamlayan ve geçtiğimiz günlerde “Beylikdüzü Hazır” lansmanı ile kamuoyunu aydınlatan Beylikdüzü Belediyesi, şimdi de “Bir Doğal Afet Önlemi” adlı tiyatro oyunuyla öğrencileri bilgilendirdi. Belediye b

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2017 15:57:26 0
ÖĞRENCİLER AFET KONULU TİYATROYU İZLEDİ

Beylikdüzü Belediyesi, yaşanabilecek herhangi bir doğal afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında nasıl önlem alınması gerektiği ile ilgili bir dizi planlama yaptı. İnternet üzerinden, tablet ve yakın zamanda telefonlardan ulaşılabilecek Afet Bilgi Sistemi’ni kuran belediye, şimdi de Beylikdüzü Hazır Projesi kapsamında öğrenciler için bir tiyatro oyunu düzenledi. “Bir Doğal Afet Önlemi” adlı tiyatro oyununu kaleme alan belediye bünyesindeki tiyatro ekibi, esprili ve öğretici bir dille çocukları bilinçlendirdi.

Deprem, sel, erozyon gibi doğal afet konularını gerek canlandırma, gerekse şarkılarla anlatan oyuncuları son olarak, çocuk gelişimi okuyan lise öğrencileri izledi. Oyunda çeşitli afetler sırasında neler yapılması gerektiği tek tek anlatıldı. Bilinçlendirme üzerine titizlikle oynanan oyunda öğrencilere, ``Dünyanıza sizler sahip çıkmalısınız.” mesajı verildi.