Neşet Ertaş, Beylikdüzü`nde Anıldı

Geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan usta sanatçı Neşet Ertaş, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programda anıldı.

ARŞİV 20.01.2013 21:29:24 0
Neşet Ertaş, Beylikdüzü`nde Anıldı

Kırşehirli ses ve saz sanatçısı İsmail Altunsaray, rahmetli Neşet Ertaş ustanın eserlerinin yanı sıra Hacı Taşan , Karacaoğlan eserlerini seslendirdiği  konserinde salonu dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Salonu dolduran vatandaşlar Mühür Gözlüm, Kendim Ettim Kendim Buldum,Seher Vakti Çaldım Yarin Kapısın türküleri ve bozlaklara zaman zaman eşlik ederek beğenilerini sanatçıyı bol bol alkışlayarak gösterdiler..

Sanatçı Altunsaray; “Böyle yağışlı ve soğuk bir havada Neşet Ertaş hoca’ya olan gönül bağınızdan dolayı geldiniz ve beni yalnız bırakmadınız. Bu nedenle sizlere ve beni sizlerle buluşturan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü personeline çok teşekkürler ediyorum.” dedi. Konserin sonlarında salona gelen Başkan Uzun da sanatçı Altunsaray’ın sesinin ciddi biçimde Ertaş hocanın sesini andırdığını ifade ederek “sanatçımız Neşet Ertaş hocayı yaşatıyor değil mi?” dedi. Başkan Uzun, gazeteci M.Ali Birand ve Pr.Dr.Toktamış Ateş’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Dünya fani, hepimiz birer faniyiz. Nur içinde yatsınlar” diyerek onlara rahmetler diledi . TSM nin öneminin yanısıra THM nin yerinin çok farklı olduğuna da değinen Başkan Uzun sanata ve sanatçıya gereken değerin her zaman verilmesi gerektiğini değindi ve Altunsaray’a güzel konseri teşekkür ederek çiçek takdim etti.

( www.beyhaber.com )