Muhtarlık Ofisi Tebligatlarla Dolu

Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi Muhtarı Birol Bozkurt vatandaşların adreslerinde bulunamamasından dolayı muhtarlığa bırakılan tebligatlara ilgisiz kaldıklarını söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE 22.11.2017 13:03:41 0
Muhtarlık Ofisi Tebligatlarla Dolu

Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi Muhtarı Birol Bozkurt PTT dağıtıcı görevlilerinin mahkeme, trafik cezası ile icra müdürlüklerinin gönderdiği tebligatları ilgili vatandaşları adreslerinde bulamadığı için kendilerine bırakıldığını söyledi. 

 

Vatandaşlar Takipçi Olsun

Vatandaşları adreslerinde bulamayan dağıtım elemanlarının tebligat zarfını muhtarlığa teslim ettiklerine dair bir notu kapıya bıraktıklarını söyleyen Bozkurt;
"Bu notlar çoğunlukla kayboluyor ya da bir başkası tarafından sökülüp, yırtılıyor ve atılıyor. Vatandaşın ise kendisine gönderilen tebligattan haberi bile olmuyor. Bize bırakıldığı için kendisine tebliğ edilmiş sayılıyor. Duruşmaları kaçırıyor, varsa trafik cezaları faize biniyor. Vatandaş icralık hususlarda ise telafisi mümkün olmayan mağduriyet yaşayabiliyor" dedi.

 

Muhtar Birol Bozkurt,  tebligatları bekletme sürelerini kanunen 90 gün beklettiklerini bu süre içinde alınmayan tebligatları imha ettiklerini vatandaşların kendilerine sık sık uğrayıp sorgulama yapmaları halinde mağdur durumlara düşmelerinin önüne geçilebileceğini de söyledi.