MHP Lİ KADINLAR COŞTU

ARŞİV 9.03.2013 20:44:00 0
MHP Lİ KADINLAR COŞTU

MHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanlığı, sponsorluğunu İskender Duriç'in üstlendiği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Beylikdüzü'nde ikamet eden kadınları Kaptan-ı Derya Restaurant'ta biraraya getirdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan yemekli toplantıya TBMM Meclis Başkan Yardımcısı Meral Akşener, MHP İl Genel Meclis Üyesi İskender Duriç, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı A.Ali Aydın ve Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Velittin Küçük katıldı.

 

TBMM Meclis Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Meral Akşener konuşmasına "Sevgili hanımlar, sözlerime sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade ederek başlamak istiyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, hepimize kutlu olsun" diyerek başladı. Bugünlere gelebilmek için dünya kadınlarının büyük mücadeleler verdiğine değinen Akşener, bu mücadelelerde kimilerinin diri diri yandığına, kimilerinin de çeşitli saldırılar sonucu öldüğüne dikkat çekti. Akşener, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de ise kadınların mücadelesi İstanbul'da Kadriye adında bir hanımefendinin beyaz elbiseler giymesi ve "Beyaz konferanslar" düzenlemesiyle başladı, Kadriye hanım kadın haklarını savunmak amacıyla hayalini kurduğu derneği,  bir müddet sonra kurmayı başardı. Vatan koruma ve vatan kurtarma konusunda da kadının önemli bir yeri vardır. İstiklal savaşının ateşleyicisi kadınlar olmuştur. Atatürk'e ilk destek veren kadınlar olmuştur. Türkiye'de "şehit anasıyla dağdaki ölen teröristin anasının acısı aynıdır" diyerek dağda ölen teröristle şehitlerle bir tutan düşünce Türkiye'nin birliğine zarar verecek nitelikte bir düşüncedir. Kadınlar, Türkiye'nin üniter yapısının bozulmasından endişe duymaktadır. Hepimiz, T.C Başbakanı'nın Atatürk'ün hakkında ileri geri konuşmasını doğru bulmuyor, protesto ediyor ve endişe duyuyoruz. Bu durum karşısında biz kadınlar sağlıklı kararlar vermek durumundayız. Endişelerimizin dile getirirken ve göstereceğimiz tavrı demokratik yollar vasıtasıyla koymalıyız. " 

Akşener'in programının yoğun olması dolayısıyla erken konuşmak zorunda olduğunu belirten MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı A.Ali Aydın, "Meclis Başkanımızın konuşmasından sonra sadece birkaç cümle ile düşüncelerimi özetlemek istiyorum. Çok değerli hanımefendiler, hepiniz hoş geldiniz. Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde bizlere olduğu kadar sizlere de büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Desteklerinizi bekliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum." şeklinde konuştu.

 

 Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Velittin Küçük ise yaptığı kısa konuşmada kadınların bu anlamlı ve özel gününü içtenlikle kutladığını ifade etti.

 

"Kafkas Rüzgarları" ekibinin birbirinden güzel muhteşem gösterileriyle devam eden program, MHP'li kadınların "Türkiyem ve Çırpınırdı Karadeniz" adlı eserleri hep bir ağızdan okuyup, halaylar çekmesi ile sona erdi.

 

Kaptan-ı Derya Restaurant'ın sahibi, aynı zamanda MHP İl Genel Meclisi Üyesi İskender Duriç'in kadınların gönüllerince eğlenmesi ve mutlu bir şekilde evlerine dönmeleri için çaba sarf ettiği gözlerden kaçmadı.

 

Haber ve Fotoğraflar : www.beyhaber.com


Anahtar Kelimeler: MHP KADINLAR COŞTU