"Terör ve savaşlar, en çok çocukları etkiliyor"

Büyükçekmece Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlediği "Çocuk Hakları" konulu seminerde konuşan Avukat Abdülkerim Menteşoğlu, 21. yüzyılda insan haklarındaki değişimler sonucu toplumda korunmaya muhtaç olan çok sayıda çocuk olduğunu beli

BÜYÜKÇEKMECE 4.01.2017 18:24:41 0

Terörden ve savaşlardan en çok çocukların etkilendiğini söyleyen Menteşoğlu, "Ekonomik çıkarlar ve egemenlik için savaşlar çıkıyor. Maalesef ki bunların kurbanı çoğunlukla çocuklar ve yaşlılar oluyor, en çok onlar etkileniyor. Lütfen buna artık bir dur diyelim" dedi. 

“Büyükçekmece Belediyesi güzel projelere imza atıyor”

Çocukların kendilerini özgürce ifade edebilmelerinin büyük önem teşkil ettiğini belirten Avukat Menteşoğlu, "Büyükçekmece Belediyesi de çocuk hakları konusunda çok güzel projeler ortaya çıkartıyor. Belediyenin çocuklar yararına düzenlemiş olduğu çok sayıda etkinlik var. Örneğin çocuk hakları masasının kurulması çocukların kendilerini ifade etmesinde büyük rol oynuyor" dedi.

"Eğitim yükseltir ya da yerin dibine batırır"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ü temsilen seminere katılan Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, "Çocuk ailede özgürce düşüncesini dile getirebiliyorsa, eğer eğitim almışsa o zaman toplumumuz da itiraz edebilen, düşünebilen bir toplum haline gelir. Cahil insan her şeyi bilen insandır. Ona hiçbir şey öğretemezsiniz. Eğer çocuk ailede merak, kuşku, düşünebilme eğitimini almışsa o zaman ona her şeyi öğretebilirsiniz ama cahil çıkmışsa ona hiçbir şey öğretemezsiniz. Çocukların her türlü eğitimi aileden başlar. Eğitim bir toplumu yükseltir ya da yerin dibine batırır" şeklinde konuştu. 

Katılım yoğun oldu

Büyükçekmece Belediyesi`nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Anakucağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kadim Sanat Merkezi birlikteliğinde düzenlediği seminere Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Anakucağı Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Emine Türkcan Demirci, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Celal Aydoğdu, Kadim Sanat Derneği Başkanı Lütfiye Ercan, sivil toplum kuruluşları ve dernekler katıldı.