Kut`ul Amare`nin bilinmeyenleri gün yüzüne çıkıyor

Yakın tarihimizin en önemli zaferlerinden Kût'ul Amâre Zaferi'nin bilinmeyen tüm yönleri kare kare gün yüzüne çıkıyor.

YURTTAN 1.06.2016 13:42:49 0
Kut`ul Amare`nin bilinmeyenleri gün yüzüne çıkıyor

Yakın tarihimizin en önemli zaferlerinden Kût’ul Amâre Zaferi’nin bilinmeyen tüm yönleri kare kare gün yüzüne çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, zaferi kare kare anlatan 1 milyon adet kartpostal basıldı. Kartpostallar başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım olmak üzere öğrencilere ve vatandaşlara isim isim postalanacak. Etkinlikler çerçevesinde Türkiye’de ilk kez, Devlet Tiyatroları ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıların oynadığı Kût’ul Amâre Belgeli Dramatik Gösterim yapılacak ve 10 bin kişilik bir stadyumda sahnelenecek.
Esenyurt Belediyesi, “Galip et, çünkü bu, son ordusudur İslam’ın” mısrasındaki duyguyla, 25 bin şehit verilerek kazanılan Kût’ul Amâre Zaferi’nin 100. yıl dönümü  kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza atıyor.
Tarihimizin Çanakkale Zaferi’nden sonra en büyük zaferlerinden biri olan Kût’ül Amâre Zaferi’nin bilinmeyen yönlerini kare kare anlatan 1 milyon adet kartpostal bastı. Şanlı zaferin fotoğraflarından oluşan serginin de yer alacağı etkinlikler kapsamında Kût’ul Amâre Zaferi, “Kût’ul Amâre Belgeli Dramatik Gösterimi” adı altında ilk kez tiyatro sahnesine taşınmış olacak. 
Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yürütülen proje kapsamında, 126 bin öğrenciye doğrudan, 700 bin vatandaşa ise dolaylı olarak 1 milyon adet Kût’ül Amâre kartpostalı dağıtılacak. Zafer, her bir öğrenciye 9 adet kartpostal ile anlatılacak. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun takdim yazısı ile dağıtılan kartpostal serisinde zaferin kumandanları, savaşa katılan Kürt ve Arap askerlerin fotoğrafları ve Kût’ul Amâre ile ilgili görsellere yer verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a da kartpostal gönderilecek
Proje kapsamında, 3 Haziran Cuma günü saat 15.00’te; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki “Unutulan Zafer Kût’ul Amâre” sergisinin açılışı yapılacak.
15 gün süreyle açık kalacak serginin açılışında öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a kartpostal gönderecek.


Kût’ul Amâre Zaferi, Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor

1952 yılına kadar her yıl resmi olarak kutlanan, ancak daha sonraki yıllarda tarihin tozlu rafları arasında unutturulmaya çalışılan Kût’ul Amâre Zaferi, 100. Yıl kutlamaları kapsamında Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesine taşınacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı “Kût’ul Amâre Belgeli Dramatik Gösterimi” sahnelenecek. Kût’ul Amâre Zaferi’nin tiyatro sahnesine taşınmasıyla bir ilkin gerçekleştirileceği etkinlik, 10 bin öğrencinin katılımıyla 3 Haziran Cuma günü saat 19:00’da Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda yapılacak.