Komite Büyükçekmece`de Toplanıyor

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi Büyükçekmece?de toplanıyor

BÜYÜKÇEKMECE 22.06.2018 11:18:47 0
Komite Büyükçekmece`de Toplanıyor

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde gerçekleşecek olan toplantının gündeminde üye ülkeler için düzenlenen yerel demokrasi raporları ve yerel ve bölgesel seçimlerin gözlem raporları görüşülerek, Kasım ayında Strazburg’da gerçekleşecek olan Kongre 35. Genel Oturumu gündemine alınacak.

 

47 ülkeden 120 delege katılacak

 

47 üye devletten oluşan 200 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden 636 yerel politikacının yer aldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin İzleme Komitesi 24 Haziran seçimleri sonrasında İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde toplanacak.

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi toplantısı 28 Haziran 2018’de gerçekleşecek. Kongre´nin 47 ülkeden, yerel ve bölgesel yöneticilerden ve belediye başkanlarından oluşan 120’ye yakın delegesi, 27-29 Haziran 2018 tarihleri arasında Büyükçekmece´de ağırlanacak.

 

Tarihinde ilk kez Türkiye’de toplanacak

 

2001 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye Milli Delegasyonu üyesi olarak ülkemizi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye tarihinde bir ilk olacak olan toplantının Büyükçekmece’de yapılacak olmasının heyecan ve gurur verici olduğunu belirterek; “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, yerel ve bölgesel seçimleri gözlem yetkisine sahip tek Avrupa kurumudur. Kongre, tüm üye devletleriyle Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulamasını değerlendirmek üzere düzenli izleme ziyaretleri gerçekleştirir. Kongre’nin en önemli organı olan İzleme Komitesi de yerel ve bölgesel demokrasinin gelişmesi ile ilgili raporları hazırlamaktan sorumludur. İzleme ziyaretlerinden sonra, Komite yerel ve bölgesel yönetimlerin haklarını korumak ve yönetimi iyileştirmek için üye devletlere raporlar ve tavsiyeler hazırlar. Böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.