Kaymakam Demirkol İle İmamoğlu Arasında Soğuk Rüzgarlar Esiyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun geçen 365 günlük sürenin değerlendirmesini yaptığı Beylikdüzü Kültür Merkezi`nde soğuk rüzgarların estiği görüldü.

ARŞİV 18.05.2015 18:24:10 0
Kaymakam Demirkol İle İmamoğlu Arasında Soğuk Rüzgarlar Esiyor

Başkan İmamoğlu toplantı öncesi Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve beraberindekilere  gerçekleşecek olan Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma projesini maket üzerinde gösterdi ve bilgiler verdi.

 

TÜM DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Beylikdüzü'nden kardeş ilçelere Soma'ya, Bosna'ya, Suriye'ye TIR'larla giden yardımlardan da söz eden İmamoğlu, "Sadece belediyecilik olarak değil, insani olarak da vatandaşımızın acı tatlı günlerinde yanında oluyoruz. Tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz" dedi. İmamoğlu konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi "Beylikdüzü'nde yapılacak tüm işler nitelikli olacak. Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma Projesi içinde, opera binası, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılını anlatan bir müze, kent meydanı gibi oluşumlar gerçekleşecek. Kavaklı Mahallesi'ndeki sahil çalışmaları bu yaz tamamlanacak, mahalle evlerinin ilki hizmete açıldı, Özgecan Aslan Kültür Merkezi ve Okutan Çarşı'nın etüt ve kurs merkezi olarak tasarımına başlandı"

 

KAYMAKAM DEMİRKOL İMAMOĞLU'NA GÖNDERMELERDE BULUNDU

Başkan Ekrem İmamoğlu' nun değerlendirmelerinden sonra söz alan Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, şunları söyledi: "Bu ilçemizin istikbali çok parlak. İlçe belediyemizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Gayet güzel çalıştıklarına inanıyorum. Şu tanımlanan projelerin hayata geçmesini gönülden arzu ediyorum. Tabii ki, 1 yıllık hizmet ağırlıklı çalışmalarını yaşadınız, bunların notu vatandaşa ait. Ancak, dışarıda da gördüğümüz makette de, anlamaya çalıştığımız ve burada başkanın sunduğu yatırımların birçoğu gelecekteki, henüz planlanmış ve maketlenmiş, tasarlanmış, projelendirilmiş yatırımlardır. Ondan sonrası, "marifet iltifata tabiidir" diyoruz bu gibi toplantılarla. Hadi Başkanım diyeceğiz, sırtını sıvazlayacağız, meclis üyeleriyle beraber uyum içerisinde oy birliğiyle çıkan güzel kararlarla, çok güzel yatırımlara ve hizmetlere imza atmasını temenni ediyoruz. Şimdi bu dileğimizle samimi olmak gerektiğine inanıyorum. Bunu vurgulamak istiyorum.

 

KAYMAKAMLIK YATIRIMCI KURULUŞ DEĞİL

 

Kaymakamlığımız yatırımcı kuruluş değildir. Yatırımları denetleyen, izleyen, gözleyen bir kuruluştur. Tüm yaşayanların birinci derecede gördüğü hizmet beklenti odağı belediyelerdir. Onun için belediyemizin, bu büyük hizmet odağı olmasının, beklentilerin büyük olmasının bilinci ile huzurlu çalışma, bilinçli, akıllı, vizyoner çalışma içerisinde olması ve tabii ki, bunda dürüstlük, verimlilik, şeffaflık gibi birçok güzel unsurlarla beslenmiş bir kadro anlayışı ve dolayısıyla süreci hepimizin özlemi. Bunların izahına hiç gerek yok. Bu detaylar Sayın Başkanımızın masasında.

 

KIRLANGIÇ HARİÇ HİÇ BİRİNE DEĞİNMEYECEĞİM

Biz, bugüne kadar güzel günler geçirdik, bir yıl içerisinde. Bir takım sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılarımızı burada ben kırlangıç hariç hiçbirine değinmeyeceğim. Başkanımız temiz, yürekli, genç, dinamik ve iyi niyetli olduğuna, heyecanlı olduğuna ben yürekten inanıyorum, görüyorum ve memnuniyetimi ifade ediyorum. Bize düşen o ekibe destek vermek, o ekibi alkışlamak ve onların şevkini artıracak destek unsurları olmak, adeta. Yol gösterici, eleştirici ve yeri geldiğinde destekleyici olmak durumundayız. Bizim samimi yapımızda bu vardır. Eleştirmek birinci hedefimiz olmamalı elbette. Yapıcı eleştirmek, yapıcı bakış açısı çok önemli. Bizim eksik kaldığımız anlar da olabilir."

 

ANKET YAPTIK ONAY ALDIK" SÖZÜNE KATILMIYORUM 

Ben, örneğin logo konusunda "anket yaptık, halkımızın onayını aldık" sözüne katılmıyorum. 300 bin nüfuslu bir kentte "halkımızın görüşünü aldım" demek çok iddialı bir laftır. Lütfen bunu şu şekilde değerlendirin. Sizin davranışınız yanlış demiyorum, asla. Ama sadece ona sığınarak "doğrular budur" diye dayatma şeklini kabul etmiyorum. Ben oylamaya yaptığınız zaman, gerçek bir referandum yapıldığında "Kırlangıça oy vereceğim. Ama barış içinde olalım, hukuk içinde olalım. "Yasalara saygılı olalım, Sayın Başkanım" diye eleştiriyor vatandaş. "Bu logo kanunsuz" siz ne yapıyorsunuz?" diyor. Buyurun cevap verin. "Neden müdahale etmiyorsunuz?" diyor. "Yasal değil", "imzalanmadı", "Kaymakamın imzası havada kaldı" diyorlar. Biz, Kaymakamın imzasının peşinde değiliz. Hukukta itiraz süreci var, temyiz süreci var. Başka süreçler de var tabi, biz bunları biliyoruz. O kadar sorun değil! O bakımdan lütfen istirham ediyorum bütün arkadaşlardan, hukuk çerçevesinde bazı şeylere daha çok özen gösterdiğimizde bu bütünlüğü çok daha güzel şekilde sağlayacağız."

 

Kaymakam Demirkol, konuşmasında Başkan İmamoğlu'na   "Şu çamlığın içine betondan muhtarlık binasını yapma, ağaç materyalden yap.  diyerek muhtarlık binası ile ilgili düşüncelerini aktardığını ifade etti.